POŽAR U ZAGREBU

Planuo stan u centru grada, spašene dvije djevojke i muškarac: ‘Pa mogli smo svi izgorjeti u snu!‘

Tijekom intervencije ozlijeđen je i jedan vatrogasac koji je ozlijedio koljeno upavši u šaht
Požar u suterenskom stanu u Zagrebu

Rano jutros zagrebačkim vatrogascima stigla je dojava o dimu koji suklja kroz prozore suterenskog stana u Zvonarničkoj ulici u centru Zagreba.

Dim je ubrzo preplavio cijelo stubište i stanove, pa su po dolasku na mjesto intervencije nešto poslije 4 sata ujutro, iz stanova paralelno sa lociranjem izvora požara, krenuli spašavati snene stanare.

image
Požar u suterenskom stanu centru Zagreba


Prema prvim informacijama, iz zadimljenih stanova spašene su dvije djevojke te muškarac iz čijeg je stana sve krenulo.

Situaciju su vatrogasci vrlo brzo stavili pod kontrolu, a djelatnici Hitne pomoći trima osobama pružili pomoć jer su se nagutali dima.


Tijekom intervencije ozlijeđen je i jedan vatrogasac koji je ozlijedio koljeno upavši u šaht te je i on, kao i vlasnik stana iz kojeg je krenula vatra, završio u bolnici.

image
Požar u suterenskom stanu

- Probudile su me sirene. Upalila sam svjetlo i shvatila da mi je stan pun dima. Protrčala sam stanom da vidim jel meni nešto gori, ali srećom nije pa sam otvorila prozor da vidim što se dešava, a neki ljudi su već bili vani na ulici, ne znam jel prolaznici ili drugi susjedi. Pa mogli smo svi izgoriti u snu da netko na vrijeme nije uočio da susjedu gori stan. Užasno sam se prepala i krenula spremat da izađem van, a na vrata su već vatrogasci lupali svima da se bude, da izlazimo van. A jednu susjedu su i iznijeli jer je, koliko sam čula, dim ju već bio ošamutio - kaže za Jutarnji jedna stanarka zgrade.

U tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do vatrene stihije koja je uznemirila građane, a navodno je tijekom jučerašnjeg dana na toj adresi intervenirala policija zbog narušavanja javnog reda i mira.

Vatrogasci su na Facebooku objavili i snimku intervencije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 11:38