PARTIJI U TRNJANSKOJ

Peti Kupe kreće s radom: ‘Već ovaj vikend nastupaju Dirty Channels, Ian Pooley, Felver...‘

Elektronska glzba, DJ-i, hip-hop i svirke uživo tijekom cijelog rujna očekuju posjetitelje kluba smještenog pored dvorane Lisinski

Peti Kupe otvoren je na proljeće i odmah se upisao na zagrebačku klupsku kartu

 Petar Santini

Nakon što se u proljeće uspješno pozicionirao na zagrebačkoj klupskoj karti, Peti Kupe kreće u jesensku sezonu na svojoj adresi u Trnjanskoj 5 s još jačim programom. Već u rujnu cijeli niz atraktivnih izvođača donosi mnogo novog zvuka i svježine sa svjetske scene.

U petak, 2. rujna sezonu otvara jedan od najpopularnijih domaćih klupskih programa – Dobar House. Eleni Mikac i Tomu Bugu u goste dolazi poznati talijanski house dvojac Dirty Channels, i to nakon nastupa na Defected Croatia u Tisnom, a prati ih i traženi domaći DJ hrwoE.

image
Goran Telak

Već dan kasnije svoj novi program predstavljaju trojica glazbenih majstora – Radio Slave, Ian Pooley i Felver. Dvije inozemne legende, koje sve više vremena provode u Hrvatskoj, udružile su se s Felverom u novom serijalu partyja kojeg započinju baš u Petom Kupeu.

I u jesenskom dijelu sezone ovaj klub donosi niz zanimljivih koncerata, a u petak, 9. rujna na terasi kluba će uz besplatan ulaz zasvirati Ljetno kino. U subotu, 10. rujna u Zagreb, i to upravo u Peti Kupe vraća se Electronic Beats. Odličnu DJ postavu predvodi britanska producentica Afrodeutsche, a prate je domaće snage – Maja Pa, Labud i Feelipa.

Hip hop beatove donose na svojoj večeri 16. rujna Phat Phillie i Bizzo, a dan kasnije u klub dolazi talijanska legenda Daniele Baldelli, kojeg nazivaju i pretečom svih DJ-a. Uz njega nastupaju i talijanska producentica System Olympia, koja će predstaviti svoj bezvremenski zvuk definiran sanjivim sintesajzerima, čvrstim bubnjevima i melodijama za uho, te domaćin Pepi Jogarde.

image
Goran Berovic

Svježi zvuk 23. rujna donosi na svojoj večeri i etiketa Imogen Recordings. Antonio Zuza i Ilija Rudman za ovu prigodu dovode Vale Budino, jednu od trenutačno najuzbudljivijih DJ-ica berlinske scene, te Longhair, novi projekt Marka Pelaića, domaćeg producenta s berlinskom adresom, poznatijeg kao Homeboy.

Ozbiljan niz gostovanja zatvara 30. rujna i party kolektiva Zag/Rave. Iz Berlina dolazi legendarni Freddy K, kojeg zbog potpune predanosti žanru zovu i techno aktivistom, a prate ga mladi osječki DJ Phrasal i rezident Zag/Rave partyja Miro von Berlin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:57