GOŠĆA ‘DNEVNIKA‘

Pavičić Vukičević: ‘Žao mi je što gradonačelnik nije mogao dočekati svoje oslobađajuće presude‘

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba kaže kako ništa neće stati i uvjerava da su sugrađani zadovoljni uslugama
Jelena Pavičić Vukičević
 Ronald Gorsic/CROPIX

Kako će Zagreb funkcionirati do lokalnih izbora objasnila je u Dnevniku HTV-a Jelena Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba.

- Velika smo gradska uprava, 27 gradskih upravnih tijela, zavoda i službi, svi predano radimo da bi nastavili put gdje je Milan Bandić stao i da ovaj mandat privedemo kraju na najbolji mogući način i realizirajući sva predizborna obećanja iz 2017. godine našim biračima - poručila je Pavičić Vukičević.

Ništa neće stati, kaže, sugrađani su zadovoljni uslugama, čine sve da javna usluga i sve službe, sve funkcije Grada budu maksimalno korektne.

O budućnosti stranke još se nije razgovaralo. Stranka ima svoja tijela, dogovorit će se kako točno, ali zasigurno idu dalje, kaže Pavičić Vukičević.

O eventualnoj kandidaturi za gradonačelnicu Zagreba nije htjela govoriti, rekla je da su u ovom trenutku svi koncentrirani na posljednji ispraćaj Milana Bandića.

Osvrnula se i na financijsko stanje Grada i naglasila da situacija nije tako dramatična kao što njihovi oponenti tvrde.

- S druge strane, neprestanim izmjenama poreznog sustava, ne samo proračun Grada Zagreba, nego i ostale jedinice lokalne samouprave, svake se godine kljaštri za velike iznose. Mislimo da je to neodrživo, da je suprotno europskoj povelji o lokalnoj samoupravi. Odluke se trebaju donositi tamo gdje ljudi žive, a to su općine i gradovi. Državna blagajna ne može se puniti tako da nestaje novac iz lokalnih blagajni - izjavila je Pavičić Vukičević.

Na pitanje pribojava li se eventualnih istraživanja nepravilnosti u radu gradske uprave ili stranke, rekla je da USKOK i ostala tijela istražnih vlasti imaju svoj ured.

- Žao mi je što gradonačelnik nije mogao dočekati svoje oslobađajuće presude, što više vrijeme odmiče, to sam sve više sigurna da bi se do njih došlo - rekla je u HTV-ovu Dnevniku.

Što se tiče projekta "žičara", kaže kako je svima u interesu da se sve dobro ispita.

- Grad Zagreb će tužiti tvrtku koja je radila projektnu dokumentaciju koja se pokazala izrazito manjkavom i zbog koje su dobrim djelom i nastale takve razlike u cijeni - najavila je.

Na pitanje je li se trebalo uopće ići u tako skup projekt, odgovorila je da su Zagrepčani uvijek bili posebno vezani uz Sljeme i žičaru, a o detaljima projekta ne može govoriti.

- U trenutku kad žičara profunkcionira, svi ćemo se vratiti na Sljeme i tamo ćemo disati punim plućima - izjavila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 14:32