POVRATAK UČENIKA

Obnovljena zagrebačka škola u kojoj je podmetnut požar, Bandić: ‘Odmah smo krenuli u sanaciju‘

‘Žurno smo pristupili sanaciji nastale štete i obnovi škole koja je uspješno završena‘, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Badnić
OŠ Mato Lovrak
 Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba/Facebook

Obnovljena je Osnovna škola Mato Lovrak u zagrebačkoj gradskoj četvrti Dubrava te će se nastava u njoj od narednog ponedjeljka odvijati prema redovnom rasporedu, objavio je u subotu na Facebooku gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Podsjetimo, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba dojavu o požaru na krovu spomenute škole dobila je u 2. studenog u 4:28 sati, a požar je prigušen oko 7:20 sati. Jedan je vatrogasac lakše ozlijeđen tijekom intervencije. U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila.

Zagrebačka je policija dan nakon požara objavila da je istragom utvrdila da je požar u školi podmetnut kako bi se prikrila provala koja mu je prethodila. Nepoznati provalnik otuđio je računala i druge tehničke uređaje, a zatim podmetnuo požar, javili su tada iz policije.

"Žurno smo pristupili sanaciji nastale štete i obnovi škole koja je uspješno završena te me iznimno veseli što će svi učenici OŠ Mate Lovraka od ponedjeljka ponovno biti u svojoj školi", napisao je Bandić na Facebooku. "Ovim putem zahvaljujem se svim učenicima, roditeljima i djelatnicima, kako OŠ Mate Lovraka, tako i njihova privremenog domaćina, OŠ Ivanja Reka, na razumijevanju, gostoprimstvu, solidarnosti i zajedništvu koju su pokazali."

Učenici OŠ Mato Lovrak nastavu su u međuvremenu pohađali u neoštećenim dijelovima škole te u obližnjoj OŠ Ivanja Reka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 06:28