NEMA NOVCA U PRORAČUNU

OBEĆALI NOVCE, PA POVUKLI ODLUKE Grad Zagreb ipak ne može platiti pogreb slavnog trenera

Zagreb, 021214.Cirilometodska ulica.Sjednica Gradskog poglavarstva s temom proracuna za sljedecu godinu.Na fotografiji: zamjenica gradoncelnika Zagreba Sandra Svaljek i Slavko Kojic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

Grad Zagreb je ostao bez novca u proračunskoj zalihi. Ne samo da u posljednjem mjesecu godine nije bilo novih odobravanja sredstava, nego su povučene već donesene odluke o financijskoj pomoći, od kojih neke datiraju još iz rujna.

Među odobrenim pomoćima koje su sada povučene su i troškovi sprovoda proslavljenog atletskog trenera Ivana Ivančića, za kojeg je Grad trebao platiti grobno mjesto i troškove ukopa u iznosu od 141.936 kuna. Novac je odobren u rujnu, no prije nekoliko dana ta je odluka stavljena izvan snage. Bez novca su ostali i alkari. Za ceremoniju njihova dolaska u Zagreb, u organizaciji Academie Cravatice, Grad je u listopadu odobrio pomoć u iznosu od 123.212,50 kuna, no i ta je odluka povučena.

Otkazana je pomoć za nastup na manifestaciji u Sarajevu Glazbene škole Pavla Markovca, a Grad neće sudjelovati niti u financiranju organizacije međunarodne znanstvene konferencije Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta.

Udruga Žene u Domovinskom ratu zatražila je i u listopadu dobila 163 tisuće kuna za snimanje dokumetarca “Ćelija za doktoricu”, no i ta je odluka povučena.

Bez novca su ostali i Udruga Podmorničar iz Pule, Zajednica Hrvata istočne Hercegovine, Udruga branitelja Panonija... Sve ove odluke zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek obrazložene su jednako: nema sredstava u proračunskim zalihama za 2014. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 10:36