OPET BEZ VODE

Na Trešnjevci je pukla cijev stara 67 godina: ‘Građanima ćemo refundirati štetu‘

Iz Zagrebačkog holdinga mole građane za razumijevanje i strpljenje
 Damjan Tadic/Cropix

Jutros oko 5 sati došlo je do puknuća vodovodne cijevi u Kostelskoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci zbog čega je dio potrošača u toj ulici ostao bez vode. Iz Zagrebačkog holdinga objavili su kako će puknuće cjevovoda biti sanirano do 15 sati.

image


Damjan Tadic/Cropix

Za vrijeme trajanja radova opskrba vodom građanima je osigurana autocisternama s oznakom ‘Voda za piće‘. Iz Zagrebačkog holdinga mole građane za razumijevanje i strpljenje.

image
Damjan Tadic/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kasnije je rekao da je sporna vodovodna cijev iz 1957. godine i napomenuo kako su bitne investicije u vodoopskrbu mrežu Zagreba. Što se tiče nastale štete na imovini građana, rekao je kako će biti refundirana iz police osiguranja VIO-a.

- Budući da se puknuće cijevi dogodilo ispod nadzemnog parkinga, došlo je do ulegnuća i oštećeno je nekoliko automobila. Zamjenik gradonačelnika je bio na terenu, razgovarao je s ljudima kojima je oštećena imovina i naravno da će polica osiguranja koju VIO ima pokriti tu štetu pa građani ne moraju brinuti - rekao je Tomašević na redovnoj konferenciji za medije.

Objašnava kako se u vodovodne cijevi u Zagrebu nije ulagalo desetljećima zbog čega su nastali jako visoki tlakovi.

- Potrebno je ne samo obnoviti vodovodne cijevi, nego smanjiti tlakove u vodovodnoj mreži kako bi dolazilo do što manje puknuća i za to nema alternative - kazao je gradonačelnik.

Najavio je kako će se Projekt Zagreb realizirati u svakom smislu, čak i u slučaju da ne dobiju najavljeno financiranje od Vlade, te da cijelo vrijeme investiraju u vodoopskrbnu mrežu. Podsjetio je na nedavno završene radove u Ilici gdje je cjevovod bio star više od sto godina.

image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix
image


Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:34