Krenula je prodaja listova kiselog kupusa na Dolcu što je sad već tradicionalno izazvalo veliki interes građana i opet rekordne gužve. Iako i drugi prodavači na svojim klupama imaju izložene listove ukiseljenog kupusa, kupus Anđelke Trdić je onaj za koji red počinje već kod ribarnica te mu se sa stepenica ne vidi ni početak, a ni kraj.
- Čeka se i do dva sata! Nažalost zbog bolesnih nogu ne mogu toliko stajati pa sam odustao od čekanja, rekao nam je Petar (73). No, većina Zagrepčana strpljivo stoji u redu kako bi za svoju novogodišnju sarmu imali, ako je suditi po interesu građana, najbolje što svijet kiselog kupusa ima za ponuditi. Cijena po kilogramu- 3 eura.
Inače, kako smo već pisali, Anđelka Trdić nadaleko je poznata po svom kupusu i na tržnici Dolac prodaje ga već 45 godina. Jednom nam je prilikom ispričala kako kod nje kupuje i po nekoliko generacija iste obitelji i kako kupus prodaje od početka rujna pa sve do svibnja, a logično, najtraženiji je u prosincu. Tada joj u pomoć uskače i sin.
"Ovo je naš obiteljski posao, dugo godina kiseli kupus je prodavala moja majka, a onda sam posao preuzela ja. Proizvodimo isključivo varaždinsko zelje koje se, za razliku od ogulinskog, reže tanje, a tanji su i listovi. Imamo polje u blizini Varaždina i u Svetoj Klari gdje i živimo i proizvodimo u sklopu našeg OPG-a Trdić. Nakon mene, nadam se, s obiteljskim poslom nastavit će moj sin koji mi i inače priskoči u pomoć vikendima kada je navala veća. Znate, mi na dobar dan u sezoni prodamo 300 kila kiselog kupusa", rekla nam je gospođa Anđelka u kratkom razgovoru pretprošle godine.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....