LOKALNI IZBORI

Most izabrao svog kandidata za gradonačelnika, protiv Bandića šalje Zvonimira Troskota

Ozbiljno smo razmatrali ideju da kandidiramo Mariju Selak Raspudić, Nina Raspudića ili nekog od starih mostovaca, kaže Grmoja
Zvonimir Troskot
 Damjan Tadić/Cropix

Most će u srijedu objaviti ime svog kandidata za novog gradonačelnika Zagreba, a na megdan Milanu Bandiću poslat će, doznajemo iz vodstva Mosta, svog zastupnika Zvonimira Troskota, koji je ljetos imenovan i za stranačkog koordinatora za Grad Zagreb.

Iako su lideri Mosta razgovarali ranije i sa zastupnicima Marijom Selak Raspudić i Ninom Raspudićem, kao i s nekoliko nestranačkih osoba da se prihvate teške utakmice - kampanje za gradonačelnika Zagreba, na koncu se izbor sveo na dva imena: Zvonimira Troskota i nestranačkog financijaša, čije ime u Mostu ne žele otkriti. Doznali smo samo da je riječ o čovjeku koji je upravljao velikim sustavom i da se bavi financijama. Dakle, mogli bismo reći da je Most tragao za nekim iznenađenjem, koje podsjeća na njihov izbor Tihomira Oreškovića za predsjednika nekadašnje koalicijske Vlade HDZ-a i Mosta.

- Most je bio ozbiljno razmatrao da za gradonačelnika Zagreba kandidiramo Mariju Selak Raspudić, kao i Nina Raspudića ili nekog od starih mostovaca, a razgovarali smo i s nekoliko nestranačkih osoba. No, izbor se sada sveo na jednog nezavisnog pojedinca, koji bi bio novo ime u političkom i medijskom prostoru, čovjeka s velikim iskustvom u financijama, te na našeg povjerenika za Zagreb Zvonimira Troskota, koji također ima ogromno iskustvo u upravljanju sustavima, radio je revizije za najveće hrvatske kompanije, a upravo je poznavanje financija ono što je Zagrebu sada najpotrebnije - rekao je za Jutarnji politički tajnik Mosta i zastupnik Nikola Grmoja.

Troskot je rođen u Zagrebu 1984., a široj javnosti postao je poznat kada je imenovan koordinatorom građanske (i referendumske) inicijative "Narod odlučuje". Školovao se u Hrvatskoj i inozemstvu, a radio u velikim kompanijama poput HT-a, revizorskoj i konzultantskoj kompaniji PricewaterhouseCoopers i farmaceutskoj tvrtki Sandoz. U mladosti je bio nogometaš, branio je za juniorsku momčad Dinama, a dogurao je i do golmana mlade reprezentacije Hrvatske.

A za novog gradonačelnika Velike Gorice na lokalnim izborima u svibnju 2021. Most će kandidirati liječnika Ivana Bekavca, anesteziologa inače zaposlenog u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti koji trenutno radi u covid bolnici Dubrava u jedinici za intenzivno liječenje.

- Dijete sam Velike Gorice, tu sam odrastao, upoznao prijatelje, ljubavi, završio školu i krenuo u život. Došlo je vrijeme da Gorici vratim dug - rekao je Bekavac za Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:48