GRAĐANI POBJESNILI

Misterij na Jakuševcu: ‘Posjekli 27 stabala pa pobjegli, gradske vlasti slučaj prijavile policiji‘

Radi se o vrijednim borovima i jasenima starim šezdeset godina koji imaju i sentimentalnu vrijednost za stanovnike naselja uz deponij
 Reddit/Screenshot

Na Jakuševcu je prošlog vikenda misteriozno posječeno čak 27 stabala borova i jasena ispred bivše Waldorfske škole. Radi se o gradskoj parceli, a iz Grada su poručili da za sječu nije odgovoran Zrinjevac kao ni izvođač radova za školu koja bi ondje trebala biti sagrađena ove godine. Slučaj je prijavljen policiji, ali krivci još nisu pronađeni.

- Ovo je kriminalno djelo za svaku osudu. U petak u popodnevnim satima netko je došao na Jakuševečku 6, lokaciju stare područne škole, i posjekao 27 ogromnih stabala koje su učenici sadili sa svojim učiteljima. Radi se o vrijednim borovima i jasenima starim šezdeset godina koji imaju i sentimentalnu vrijednost za stanovnike Jakuševca, rekla je vijećnica Mjesnog odbora Jakuševec, Renata Bedeković, za Radio Sljeme.

Mjesto zločina ograđeno je trakom Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet tako da nikom nije dozvoljen pristup dok je istraga u tijeku. Kad su prolaznici tog kobnog petka ugledali muškarce koji su sjekli stabala, pitali su ih što rade i zaključili da sigurno pripremaju područje za gradnju nove škole.

Oni su im pak odgovorili da su ih poslali iz Waldorfske škole koja se ondje ne nalazi otkad je završila prošla školska godina. Nitko ništa nije posumnjao dok nisu doznali da Mjesni odbor kao i Grad nisu upoznati s ovim događajem.

image
Reddit/Screenshot

- Mislili smo da konačno kreće gradnja škole koja je trebala biti gotova s krajem 2022., ali još nije niti počela. Djeca iz mjesta i dalje se autobusima voze u dvosmjensku školu u Dugavama, rekao je mještanin.

Bivši pročelnik za obrazovanje, Ivica Lovrić, za Radio Sljeme je potvrdio da je za gradnju škole izrađena projektna dokumentacija i da je dobivena građevinska dozvola, odnosno da je sve spremno iako gradnja nije krenula. Mještani se nadaju da će možda ovaj incident usmjeriti pažnju na taj dio Zagreba i konačno pokrenuti radove.

image
Reddit/Screenshot

- Za sječu nije odgovoran Zrinjevac, niti je izdan nalog za takvo postupanje, a isto nije učinjeno ni od strane izvođača radova za školu s obzirom na to da izvođač još nije uveden u posao. Komunalno redarstvo pokrenulo je postupak, provede se izvidi i nakon što se utvrdi točno činjenično stanje postupit će sukladno važećim propisima i ovlastima, napisali su iz Grada.

Dodaju da su komunalni redari napravili izvid dan nakon sječe i uočili desetak posječenih stabala, no nisu zatekli osobe koje su izvršile sječu zbog čega je slučaj prijavljen policiji. Stanovnici Jakuševca odlučni su u tome da neće dozvoliti odvoz trupaca dok ne otkriju po čijem nalogu i iz kojih razloga je izvršena sječa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:29