NAPOKON PROLJEĆE!

Lijepo vrijeme izmamilo Zagrepčane na terase

Zagrebačko je područje danas bilo među najtoplijima, nije ga zahvatila ni kiša koja je padala ponegdje u Dalmaciji
Zagreb, 240210. Cvjetni trg.Sunce i toplo vrijeme izmamilo je ljude da kavu popiju vani na terasi kafica.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Bebe čiji su roditelji danas iskoristili i više nego ugodnih 14 stupnjeva Celzijevih pa barem sat ili dva proveli u šetnji, parku ili na terasi kafića, večeras će zasigurno lakše zaspati. Upravo je to ono što najviše veseli mladu majku Ivu Ismaili, čiji je 11-mjesečni Vito danas veselo skakao po stolici kafića na zagrebačkoj špici, dok je ona uzaludno pokušavala popiti prvu proljetnu kavu.

Bolje od šoping centra

- Ma najvažnije mi je da se on zdravo umori na zraku i navečer mirnije spava. Kada je hladno, nemamo drugog izbora nego šetati po šoping centrima, to svakako nije isto - zaključila je.

Topli dan neke je i zatekao, primjećuje Ivan Samardžić, vlasnik cvjećarnice na Cvjetnome trgu.

- Zabavnije mi je raditi kada je oko mene toliko ljudi, iako ništa više ne zarađujem otkako je malo zatoplilo. Ali stojim vani i smijem se kako sve ljudi danas izgledaju, jedni u bundama, drugi u kratkim rukavima, minicama, treći u kaputima... - opisao je.

Temperature će ostati iste

Djelatnica u Boniti s brzom hranom i kavom primjećuje puno više posla, dok je konobar Pifa sa stopostotnom uvjerenoščću utvrdio da je posla 30 posto više nego dan prije.

Temperature se neće nanovo drastično promijeniti sljedećih tjedan dana, ali će se zato izmjenjivati kiša i sunce. Danas će građani, kao i danas, moći uživati u proljetnom danu bez “uljeza”, odnosno kiše, no petak će taj uljez obilježiti dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 12:01