KRAJ RADOVA

HŽ: Noćas se ponovno uspostavlja promet preko zagrebačkog Glavnog kolodvora

 Željko Hajdinjak/CROPIX

Noćas u 4 sata ponovno se planira uspostaviti željeznički promet preko Zagreb Glavnog kolodvora čime bi se ukinula posebna regulacija prometa u zagrebačkom željezničkom čvorištu, izvijestio je večeras HŽ Infrastruktura.

Zbog završne faze radova na izmjeni signalno-sigurnosnog uređaja promet je preko Zagreb Glavnog kolodvora u cijelosti bio obustavljen od petka 1. ožujka u 23.00 sata. Projekt zamjene sustava signalno-sigurnosnih uređaja sufinancira se sredstvima EU-ova Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA). Vrijednost projekta je 11,6 milijuna eura, s time da 85 posto vrijednosti čine nepovratna sredstva EU-a, a 15 posto sredstva iz državnog proračuna.

HŽ ističe da se završetkom projekta poboljšava se protočnost vlakova kroz Zagreb Glavni kolodvor , a sigurnost se diže na najvišu razinu. Uz to, suvremeni uređaji znatno će olakšati radne procese prometnoj operativi, a korisnici željezničkog prijevoza dobit će redovitiju i sigurniju uslugu.

Uprava HŽ Infrastrukture zahvalila je svim radnicima koji su bili uključeni u radove, kao i onima koji su uspješno organizirali promet u posebno teškim okolnostima zatvorenog Zagreb Glavnog kolodvora. Također, Uprava HŽ Infrastrukture ispričala se svim putnicima koji su tijekom posebne regulacije prometa imali poteškoća na putovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 19:51