LEDENI PARK

FOTO: NAJIŠČEKIVANIJI DOGAĐAJ ADVENTA Otvoreno spektakularno klizalište na Tomislavcu

Ledeni park, osim klizališta na koje ulaz košta 20 kuna, nudi bogat izbor hrane i pića
 Boris Kovačev/CROPIX

Ledeni park, klizalište na Trgu kralja Tomislava, danas je svečano otvoreno. Prvi klizači odmah su krenuli na led, ali većina posjetitelja ipak nije navukla klizaljke, nego je uživala u romantičnoj atmosferi i hrani koja se uz klizalište nudi. U deset kućica koje se nalaze u parku nudi se niz jela i pića.

Nezaobilazno kuhano vino moguće je dobiti u gotovo svakoj kućici, a izbor je širok, pa se cijene kreću od 10 do 23 kune po čaši.

U ponudi su još i rakije, razni likeri, punč, a za one nesklone alkoholu u ponudi je bezalkoholni punč. Od hrane nude se hot dogovi, knedli, kobasice, palačinke...

Gostima se nude i štrukli, čije se cijene kreću od 15 do 20 kuna, te istarske fritule, koje koštaju 15 kuna. Od ponešto neobičnijih jela na štandu Zagrebačke frajle nudi se više verzija hot doga: teriyaki, french classic, mexican i američki, a cijene su od 20 do 25 kuna.

Prostor oko klizališta uređen je u istom stilu kao i susjedni Zrinjevac - sve je puno svjećica, ima dovoljno mjesta za sjedenje, a detalji koji privlače pozornost su lampioni na stolovima i ljestve okićene ukrasima za božićno drvce.

Atmosfera je slična kao i u parku smještenom u gornjem dijelu Lenucijeve potkove - vlada gužva, ali su ljudi dobro raspoloženi, a zrak ugodno miriše na hranu koja se priprema.

Prostor je manji nego onaj na Zrinjevcu, jer većinu livade zauzima klizalište. Ulaz na njega plaća se 20 kuna, a najam klizaljki na sat i pol vremena košta deset kuna. Dostupne su klizaljke dovoljno velike za sve - nude se brojevi od 25 do 50.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 05:25