NEOBIČAN MANEVAR

FANTOMSKI POSAO Uhićeni bivši šef Plinare vratio se u tvrtku na mjesto koje je sam ukinuo

Dodig je od danas pomoćnik direktora za regulatorne poslove, na poziciji koja od Nove godine neće postojati
Zagreb, 050514.Radnicka ulica.Zgrada Gradske plinare Zagreb.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar / CROPIX

Bivši direktor Gradske plinare Ante Dodig, koji je zajedno s gradonačelnikom Bandićem, šefom Holdinga Ljubičićem i mnogim drugima uhićen u sklopu akcije Agram u listopadu ove godine, našao je, čini se, novo radno mjesto u Gradskoj plinari.

Dodig je, naime, odmah tijekom boravka u pritvoru podnio ostavku na svoju funkciju, a nakon izlaska na slobodu aktivirao je svoj zastupnički mandat u Gradskoj skupštini. Tamo je član Liste Milana Bandića. Kako neslužbeno doznajemo, prošlog je petka ponovno zaposlen na neodređeno u svojoj bivšoj tvrtki i to na, u najmanju ruku, zanimljivoj funkciji.

Dodig je, naime, došao na radno mjesto pomoćnika direktora Sektora za regulatorne poslove, i to unatoč činjenici da to radno mjesto od 1. siječnja sljedeće godine neće postojati. Naime, kako također doznajemo, upravo je Dodig, dok je još bio na funkciji šefa Gradske plinare, sam odobrio sistematizaciju kojom se mjesto pomoćnika direktora Sektora za regulatorne poslove ukida za devet dana. Ubrojimo li blagdane i vikend, riječ je o samo pet radnih dana.

Ali to mjesto navodno je sam zatražio. S obzirom na to da mjesto direktora tog sektora postoji, ali nije popunjeno, postoji mogućnost da Dodig kao pomoćnik, kad mu se mjesto ukine, postane direktor.

Postavlja se pitanje zašto se odmah nije zaposlio na stepenici iznad.

- Nisam vam ja više vijest - reagirao je na naš poziv Dodig, ali i potvrdio: - Istina je da sam zaposlen kao pomoćnik direktora.

Ali to radno mjesto sami ukidate za devet dana?

- Kad se to radno mjesto ukine, otvorit će se neko novo, ja sam diplomirani inženjer - rekao je kratko.

Kako doznajemo, ugovor o Dodigovu zapošljavanju sklopljen je bez suglasnosti aktualne Uprave ovog komunalnog diva.

Ugovor je potpisan 19. prosinca, dakle samo tri dana prije nego što Dodig kao skupštinar svojim glasom odlučuje o gradskom proračunu za 2015. godinu.

U Skupštini je mijenjao Bandića

Ante Dodig u zagrebačku je politiku, a i Gradsku skupštinu, ušao na Listi Milana Bandića, i to na 17. mjestu. Kao zastupnik u Skupštini mijenjao je upravo gradonačelnika. Kako je za direktora Plinare imenovan u studenome prošle godine, mjesec dana kasnije stavio je mandat u mirovanje, kako je objasnio, iz privatnih razloga. Nakon izlaska iz pritvora, dakle godinu dana kasnije, opet ga je aktivirao i nije se znalo hoće li se vratiti u Plinaru, dijelom i zbog otpora dijela zaposlenika. Dodiga se inače istražuje zbog zapošljavanja Tihane Colić bez natječaja na mjesto svoje pomoćnice, koje tada u Pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta uopće nije postojalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 09:12