VELIKA INVESTICIJA

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE Pogledajte kako će izgledati novi luksuzni hotel u središtu Zagreba

 EPH/Nikola Šimunić/KAP4

Pri kraju Tkalčićeve ulice, na mjestu trgovačkog centra Cascade koji nikada nije zaživio, niče luksuzan hotel Academia s četiri zvjezdice. Četiri apartmana na vrhu zgrade već rade i primaju zadovoljne posjetitelje, što dokazuje visoka ocjena 9,8 na Booking.comu, a koncem lipnja otvorit će se još 51 soba i šest apartmana. Potvrdio je to direktor Academije Ivica Prevolšek, koji već vodi uspješan hotel na Plitvičkim jezerima, a u investiranje u Cascade upustio se s tvrtkom Exportdrvo Projekti u vlasništvu Tomislava Marinova.

- Vrijednost projekta prenamjene je 51 milijun kuna, a 22 milijuna kuna morali smo izdvojiti kako bismo otkupili nekretninu od propale tvrtke Iluminatio. Radovi su već u punom jeku, no gostima u gornjim apartmanima ništa ne smeta - kaže Prevolšek.

Nikola Šimunić/KAP4

U planu je i restoran

Hotel će imati tri etaže i povećani kapacitet garaže kako gosti ne bi morali razmišljati o tome gdje će ostaviti svoj automobil. Tvrtka Expodrvo Projekti prvo je htjela otvoriti manji hotel, sličan onom kakav ima u Plitvicama, na dvije etaže. Prema prvotnim planovima, prvi kat bi se iznajmio, no nakon neuspješnih pregovora odlučeno je da će se ondje napraviti recepcija hotela, fitness, wellness, polivalentna dvorana za 250 ljudi te manji trgovački centar. U prizemlju će biti bistro. Arhitektonske nacrte izradila je tvrtka KAP4, osnovana 2009., iste godine kada je javnosti predstavljen projekt trgovačkog centra Cascade. Od najavljenih 70-ak trgovina, u Prebendarskim vrtovima preživjeli su samo jedan kafić i podzemna garaža sa 180 parkirališnih mjesta.

Nikola Šimunić/KAP4

Popunjeni apartmani

Prvotna vrijednost šoping-centra Cascade, nakon konačnog zatvaranja 2011. godine, bila je procijenjena na gotovo 180 milijuna kuna, a u konačnici se, iz 15. pokušaja, prodao za samo 22 milijuna. Prevolšek i Marinov tako su u kupnju i obnovu uložili 75 milijuna kuna, a vjeruju da će im se to višestruko isplatiti.

- Trenutno se miču staklene stijene i zidovi kako bi se od niza malih trgovina dobio prostor za hotel s četiri zvjezdice. Nisam planirao veliko i svečano otvorenje, umjesto toga planiram darovati taj novac nekoj dječjoj bolnici ili udruzi za potrebite - otkriva svoje namjere Prevolšek.

Cijene noćenja u četiri apartmana koji se trenutno iznajmljuju kreću se od 382 do 687 kuna, ovisno o broju spavaćih soba. Noćenje za dvije osobe u Rastovači, drugom hotelskom objektu Academije, moguće je već od 275 kuna. Očekuje se kako cijena smještaja u novom hotelu s četiri zvjezdice neće previše odskakati od sadašnjih cijena apartmana.

Nikola Šimunić/KAP4

Nikola Šimunić/KAP4

Nikola Šimunić/KAP4

Nikola Šimunić/KAP4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 03:20