ZDRAVSTVENA SKRB

Dubrava: Dobili ambulantu, a još nemaju ni osnovnu školu

Prostor od 80 četvornih metara dodijelio je Grad Zagreb, a u gradnju i opremanje prostora uloženo je više od milijun kuna
 Boris Arbanas / CROPIX

Čak deset tisuća djece školskog uzrasta iz Donje i Gornje Dubrava jučer je dobilo novu ambulantu u Zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u Aleji Lipa 1H. Prostor od 80 četvornih metara dodijelio je Grad Zagreb, a u gradnju i opremanje prostora uloženo je više od milijun kuna.

- Ovo je sada jedna od ukupno 15 službi za školsku medicinu u gradu. Učenici iz 10 osnovnih i 4 srednje škole napokon su dobili adekvatnu ambulantu.

Naime, prijašnji prostor u Javorinskoj ulici bio je loš, neuredan i neprikladan za rad s djecom - ponosno je izjavio Tihomir Majić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Ambulantu je otvorio gradonačelnik Milan Bandić , a svečanom otvorenju prisustvovao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar, pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić, predsjednici gradskih četvrti Gornja i Donja Dubrava i ravnatelji škola.

- Izgleda kao da smo krenuli naopačke. Prvo smo dobili ambulantu, a naša četvrt još nema osnovnu školu - izjavio je predsjednik gradske četvrti Donja Dubrava Zdravko Žvorc, ukazujući na taj golemi problem naselja Čulinec, Resnički gaj i Trnava koji broje više od 20.000 stanovnika.

Tihomir Majić je zaključio da su ovim potezom riješili pitanje zdravstvene skrbi djece za idućih tridesetak godina i kroz smijeh konstatirao kako je demografski rast dviju četvrti vrlo dobar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 16:33