REAGIRALA I POLICIJA

Drama u KBC Dubrava: ‘Projurio je kraj mene, a onda sam čula vrištanje i zvuk kao da je netko pucao‘

Uskoro je došla policija, ali pacijentici se činilo da je prošla cijela vječnost
 Goran Mehkek/Cropix

Pacijentica Kliničke bolnice Dubrava u subotu 17. rujna zatekla se u bolnici kad je u nju utrčao uznemireni muškarac. Projurio je pored zaštitara i ponašao se, kaže nam ta svjedokinja, kao da od nekoga bježi. Ušao je u prostorije Hitne pomoći u bolnici iz kojih je uskoro izbačen jer je uznemiravao pacijenate, a naša sugovornica tvrdi da je čula pucnjavu. Policija i KBC Dubrava negiraju da je itko pucao u bolnici.

image
Goran Mehkek/Cropix

- Imao je nešto zamotano u jakni dok je jurio hodnicima bolnice, čuo se jaki zvuk kao da je opalio iz pištolja i ljudi su počeli vrištati. Nisam vidjela metak, ali ne znam što je moglo proizvesti takav zvuk osim hitac iz pištolja. Sestra nas je smirivala i uputila prema odjelima govoreći da smo tamo najsigurniji - rekla je Jutarnjem ta pacijentica koja je htjela ostati anonimna.

Dodaje da je čovjek srednjih godina izgledao neuračunljivo, zbog čega je i sama osjećala veliki strah. Uskoro je došla policija, ali pacijentici se činilo da je prošla vječnost.

- Zaštitar se ukopao, vjerojatno od straha, i nije prstom maknuo kad je taj manijak utrčao. Mislim da je bio pijan, drogiran ili bolestan, vikao je da se mora sakriti jer će ga pronaći i ubiti. Zatim je vikao da će nas ubiti te je nastavio trčati bolnicom. Nemam pojma tko je pozvao policiju, prisjeća se prestravljena pacijentica.

Kasnije je, kaže, čula da se u kafiću u blizini okretišta posvađao s drugim muškarcem oko neke djevojke. Ne zna je li to istina, ali ne razumije zašto se pokušavao sakriti u bolnici. Zaposlenici bolnice nisu nam htjeli ispričati svoju stranu priče niti reći što se točno dogodilo kako ne bi imali problema s nadređenima.

image
Goran Mehkek/Cropix

Kontaktirali smo policiju čiji odgovor prenosimo u cjelosti:

- Vezano za Vaš upit obavještavamo Vas da su policijski službenici III. policijske postaje Dubrava 17. rujna 2022. godine oko 17.35 sati po dojavi zaposlenika Kliničke bolnice Dubrava, postupali u krugu navedene bolnice prema 38-godišnjem muškarcu koji je bio pod utjecajem opojnih sredstava.

Navedeni muškarac je bez uporabe sredstava prisile priveden u službene prostorije III. policijske postaje Dubrava, a nakon liječničkog pregleda pušten je kući obzirom da je odbio danji medicinski tretman - napisali su nam iz Policije i dodali da tijekom postupanja nisu utvrđeni elementi prekršaja ili kaznenog djela za koji se progon pokreće po službenoj dužnosti.

Iz Kliničke bolnice Dubrava napisali su da je nepoznata osoba remetila mir na području bolnice, ali nije ostvarila kontakt s pacijentima niti zaposlenicima ustanove.

- Zaštitarska služba reagirala je radi zaštite pacijenta i zaposlenika. Policijski službenici sastavili su zapisnik o predmetnom događaju, dodali su iz bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 04:23