GRAĐANI BiH TVRDE

‘Dionicu od 13 kilometara za dva automobila platili smo čak 254 eura. Prevario nas je taksist u Zagrebu‘

Ova dionica se preko Bolta plaća 16,5 eura
 Cropix, Vijesti.ba

Čitatelj portala Vijesti.ba javio se redakciji s pričom da je bio žrtva prijevare u taksi vozilu ovoga tjedna u Zagrebu.

Naime, državljanin Bosne i Hercegovine je za vožnju taksijem u dva automobila i sa sedam članova obitelji, od križanja Kačićeve ulice i prilaza Đure Deželića, pa do Karlovačke ulice u Sesvetema platio 127 eura po vozilu. Pritom je riječ o udaljenosti od 13 kilometara.

Ova dionica se preko Bolta plaća 16,5 eura u vrijeme kada je on s obitelji bio žrtva prevare. Jednostavnim uvidom u druge popularne usluge autoprijevoza u Zagrebu, može se vidjeti da nema puno oscilacija u cijeni za tu dionicu, piše Vijesti.ba.

Primjerice, Uber također naplaćuje sličnu cijenu za istu relaciju, a cijene se kreću između 15 i 18 eura, obisno od doba dana i uvjetima u prometu.

Ovaj slučaj nije izoliran, jer su slične prijave stigle i od drugih turista koji su posjetili Zagreb. Prevareni putnici često prijavljuju naplaćivanje nepostojećih dodatnih nameta, kao i manipulaciju taksimetrom.

Portal Vijesti.ba preporučuje svim putnicima da koriste provjerene i licencirane usluge taksi prijevoza, te da unaprijed provjere cijene kako bi izbjegli moguće prevare. Također, savjetuju putnicima da uvijek traže račun i, ako je moguće, plaćaju karticom.

image

Čitatelj je priložio račun

Vijesti.ba
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 08:31