NOGOMETNI CENTAR

DETALJI NOVOG UGOVORA GRADA I HNS-a Na Sveticama se gradi adrenalinski park za građane

Grad neće trošiti ni kune za održavanje kampa, nego će sve troškove snositi HNS, a svi gradski klubovi moći će koristiti sportske terene za trening

ZAGREB - Grad i HNS razgovarat će o daljnjem zakupu nakon isteka 15 godina koncesije, adrenalinski park za građane bit će otvoren 24 sata dnevno, Grad godišnje neće trošiti ni kune na održavanje Centra, a HNS će dati suglasnost da se sportski tereni daju na korištenje klubovima u sklopu Programa javnih potreba o sportu Grada Zagreba.

Tako otprilike izgledaju najvažniji dijelovi ugovora između Grada i HNS-a o međusobnim pravima i obvezama oko ulaganja sredstava u trenutačni sportsko-rekreacijski centar Svetice na kojemu bi, prema želji ta dva aktera, trebao niknuti Hrvatski atletsko-nogometni centar.

Čeka se Crkva

Da se još uvijek radi samo o želji, jasno je prvenstveno zbog činjenice da Crkva još uvijek nije dala zeleno svjetlo za gradnju budući da polaže pravo na dio zemljišta na Sveticama koje joj je oduzeto denacionalizacijom. Taj je spor trenutačno na Upravnom sudu, a kako je nedavno dogovoreno na sastanku Sandre Švaljek i Damira Vrbanovića, Grad će taj problem rješavati direktno s Kaptolom, i to na najvišoj mogućoj razini. U slučaju moguće naknade Crkvi HNS će biti izostavljen iz tog posla.

- Ako Grad ima planove za Svetice, neka nas pozovu na sastanak - ponovila nam je odvjetnica Kaptola Zvjezdana Znidarčić Begović.

Riješeni problemi

I HNS i Grad žele investiciju, međusobni odnosi su praktički dogovoreni do kraja, a dok se rješenje s Crkvom još uvijek čeka, ad acta su stavljeni problemi oko dvije manje sporne čestice koje su se našle u natječaju za idejno rješenje Svetica.

Naime, kako je nedavno upozorio Darinko Kosor, Ured za sport lani je dao HNS-u u zakup dvije najveće čestice zemljišta na SRC-u Svetice, a kasnije je Ured za prostorno uređenje raspisao natječaj za idejno rješenje Svetica na četiri čestice zemljišta. Prema našim informacijama, Grad je taj propust ispravio tako što je uz suglasnost HNS-a dvije manje sporne čestice izbacio iz projekta.

Cijela dokumentacija, ali i ugovor između Grada i HNS-a trebali bi se naći na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine koja će se održati 26. ožujka, naravno uz uvjet da se riješi problem s Crkvom.

Ako se to pozitivno riješi, Skupština će odlučiti želi li kamp na Sveticama.

Pozivi Savezu

- Ako budu za, mi ćemo već sljedeći dan zatražiti građevinsku dozvolu. Novac je spreman, a građani će sve imati na raspolaganju. Ako nas odbiju, bit će nam žao, ali, vjerujte, zatrpani smo ponudama iz ostalih krajeva Hrvatske. Mnogi žele da uložimo, a velik dio njih čak nam želi oprostiti iznos za komunalnu naknadu - napomenuo je Damir Vrbanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 10:19