U INSPEKCIJI MENZE NA SAVI

‘Crvi? Ma kakvi crvi, neki u svemu vide crve! A znate što bi se dogodilo da jednom u tjednu nema piletine i pomfrita?‘

Reporteri Nedjeljnog nakon afere "crv" posjetili su najstariju i najposjećeniju zagrebačku menzu Studentskog doma "Stjepan Radić"
 Tomislav Krišto/CROPIX

Osobi koja svakodnevno priprema ručak i večeru trebalo bi gotovo sedam godina da napravi isti broj obroka koji zaposlenici menze Studentskog doma "Stjepan Radić" pripreme u samo četrnaest sati. Katarina Švegovec na posao je stigla u 7.30 da bi za ručak, koji počinje u podne, sve bilo spremno. U svojoj smjeni ogulila je i očistila 220 kilograma krumpira, 50 kilograma kupusa i 40 kilograma luka.

Katarinino radno mjesto je soba za povrće, kako je zovu zaposlenici studentskog restorana, a njen današnji zadatak je priprema priloga i salata. Posao joj olakšavaju ljuštilica krumpira i stroj za rezanje, kao i kolegice koje joj priskaču u pomoć dok ne počnu pristizati prvi studenti.

Tomislav...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2024 00:24