STEČAJ TINTILINIĆA

Čak 18 ponuditelja nadmeće se za ovaj lokal u centru Zagreba: Među njima ima poznatih imena

Za dva lokala u Mesničkoj i Vlaškoj nudi se milijun eura

Poslovni prostor u Mesničkoj 1

 Damjan Tadić/Cropix

Na Fininu "bubnju" ovih su dana najtraženija roba dva atraktivna zagrebačka poslovna prostora u Mesničkoj i Vlaškoj ulici, koji su zajedno već gotovo postigli vrijednost od milijun eura. Oba su lokala nekad bila u vlasništvu tvrtke koja je držala trgovine opreme za djecu, poznatije pod nazivom Tintilinić.

Za nekretnine se na Fininu "bubnju" ovih dana, kako neslužbeno doznajemo, nadmeću moćni ponuditelji, među kojima ima i poznatih imena, ali i jakih tvrtki.

Lokacija na križanju Mesničke i Ilice mnogima je atraktivna, iako se lokal nalazi u staroj zgradi koja je još i pod zaštitom kao spomenik kulture. Za tu nekretninu nadmeće se čak 18 uplatitelja jamčevine od 50-ak tisuća eura, a za Vlašku njih čak 13 koji su uplatili jamčevinu od 18.400 eura. Oba nadmetanja završavaju za dva dana.

Nekretnina na križanju Mesničke i Ilice trenutačno je dosegla cijenu od gotovo 700 tisuća eura, što je oko 6100 eura po četvornome metru. Iako do kraja nadmetanja ima još dva dana, nekretnina je već debelo premašila procijenjenu vrijednost od 547.620,85 eura. Njezina je vrijednost danas iznosila, prema podacima na stranicama Financijske agencije, 686.115,63 eura. U prodaji je, naime, poslovni prostor od 114,08 četvornih metara te u dvorištu kućica od 30-ak četvornih metara.

image

Poslovni prostor u Mesničkoj 1

Damjan Tadić/Cropix

"Na nekretnini je upisana zabilježba kulturnog dobra, koja vlasnika obvezuje na postupanje sukladno Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara...", stoji u napomeni, kao i to da je nekretnina slobodna od osoba i stvari.

Ta je nekretnina samo jedna od onih koje se prodaju u stečaju tvrtke Domi d.o.o. koja je nekad držala trgovine opreme za djecu poznate pod nazivom Tintilinić, a iza koje su ostali dugovi od ukupno 40-ak milijuna kuna. No, u vlasništvu tvrtka ima više atraktivnih prostora koji su sada u prodaji, pa novog vlasnika traži i poslovni prostor na križanju Vlaške i Smičiklasove ulice. Riječ je o poslovnom prostoru od 64,98 četvornih metara (dio u podrumu 17,97 četvornih metara te dio u prizemlju površine 47,01 četvorni metar).

image

Poslovni prostor u Vlaškoj 58

Damjan Tadić/Cropix

Procijenjena vrijednost te nekretnine iznosi 184.347,73 eura, a za nju je dosad postignuta cijena od čak 205.760,79 eura. Za nju je interes također značajan jer se nadmeće 13 ponuditelja koji su uplatili jamčevinu od 18.400 eura. Nadmetanje također završava za dva dana, a i ta je nekretnina slobodna od osoba i stvari. U prodaji je i atraktivan prostor u Rijeci koji je procijenjen na 150.285 eura, a trenutačna ponuđena cijena iznosi 188.313,75 eura. Riječ je o poslovnom prostoru u Matačićevoj ulici, veličine 165 četvornih metara, za koji se nadmeće čak 20 ponuditelja koji su uplatili jamčevinu od čak 15-ak tisuća eura. Cijena ove nekretnine očito će još narasti jer nadmetanje traje do 30. siječnja.

image

Poslovni prostor u Vlaškoj 58

Damjan Tadić/Cropix

U prodaji je još jedan lokal smješten u pothodniku na Glavnom kolodvoru, odnosno Importanne centru. Veličine je 20 četvornih metara i nalazi se na -1 etaži. Njegova procijenjena vrijednost iznosi 95.200 eura, a trenutačno je na Fininu "bubnju" pet platitelja jamčevine ponudilo najviše 74.194,01 euro. Nadmetanje također završava za dva dana. Ali, čini se da ta lokacija, kako se i prije pisalo, više nije toliko atraktivna, što je očito i po ponudi na nadmetanju.

Svim tim nekretninama u stečajnom postupku pokrit će se dio dugova koji je ostao iza nekadašnjeg uhodanog biznisa s opremom za djecu koji se našao u problemima. Na većini nekretnina upisana je potraživanjima agencija za naplatu dugova B2 Kapital. Stečajni postupak otvoren je u siječnju 2022., a tvrtka je prošla i predstečajni postupak 2014. godine, ali su problemi u poslovanju počeli opet 2019. zbog poreznih dugova te se nastavili sve dok nije otvoren stečaj prije dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:47