SUSRET NA KAPTOLU

Bozanić prvi put od Tomaševićeva dolaska na vlast održao sastanak s gradonačelnikom, evo o čemu su razgovarali

Na kraju sastanka iskazana je otvorenost za zajedničku suradnju u vidu rješavanja pitanja od općeg dobra svih građana grada Zagreba

Sastanak kardinala Bozanića s gradonačelnikom Tomaševićem

 Zagrebačka nadbiskupija

U ponedjeljak je na Kaptolu zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, prvi put od stupanja Tomislava Tomaševića na mjesto gradonačelnika Zagreba, održao sastanak s prvim čovjekom hrvatske metropole. Kako su izvijestili iz Zagrebačke nadbiskupije, sastanak je održan u Bozanićevom uredu, a na njemu su bili i Tomaševićev zamjenik Luka Korlaet, pročelnica Ureda gradonačelnika Martina Jurišić, viša stručna savjetnica i glasnogovornica Dinka Živalj, generalni vikar i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec, biskupski vikar za pastoral i kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola mr. Marko Kovač te predstojnik Ureda nadbiskupa zagrebačkog Tomislav Buntak.

image

Sastanak kardinala Bozanića s gradonačelnikom Tomaševićem i suradnicima

Zagrebačka nadbiskupija

- U otvorenom razgovoru izražena je obostrana želja za nastavkom suradnje između Grada i Nadbiskupije u pitanjima od zajedničkog interesa. Naglasak je stavljen na suradnju u projektima za opće dobro građana grada Zagreba, posebno na socijalnom i karitativnom području; poput brige za građane koji su pogođeni posljedicama potresa i pandemije te poskupljenjem životnih troškova, navodi se u priopćenju s Kaptola.

image

Sastanak kardinala Bozanića s gradonačelnikom Tomaševićem

Zagrebačka nadbiskupija

- Kardinal Bozanić i gradonačelnik Tomašević razgovarali su o procesu obnove Zagreba te poteškoćama i izazovima u obnovi nakon potresa. Jedna od tema razgovora bila je i osiguranje prostora za okupljanja vjernika u onim župama koje još uvijek nemaju crkve.

image

Sastanak kardinala Bozanića s gradonačelnikom Tomaševićem

Zagrebačka nadbiskupija

Na kraju sastanka iskazana je otvorenost za zajedničku suradnju u vidu rješavanja pitanja od općeg dobra svih građana grada Zagreba, zaključuje se u priopćenju s Kaptola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 10:45