GLOMAZNI OTPAD

Bandić: 'Obećavam, to ću danas riješiti'

Gradonačelnik je to odgovorio Margareti Mađerić (HDZ) koja ga je upitala gdje će se sada, nakon zabrane Ministarstva, odvoziti taj otpad
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da će zajedno s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode riješiti problem odvoza glomaznog otpada, koji se zbog zabrane inspekcije tog ministarstva ne smije odlagati na Jakuševcu, a da građani do tada neće iznositi taj otpad na ulicu.

Gradonačelnik je to odgovorio Margareti Mađerić (HDZ) koja ga je upitala gdje će se sada, nakon zabrane Ministarstva, odvoziti taj otpad, kao i onaj s tržnica i veletržnica.

ČISTOĆA MOLI ZAGREPČANE 'Ne iznosite glomazni otpad do daljnjega, nemamo gdje s njim'

Mađerić je na aktualnom satu Gradske skupštine upitala Bandića i je li uspio ispregovarati lokaciju za jednu školu u kojoj bi nastavu pohađali učenici Osnovne škole "Pavleka Miškine", koji sada na nastavu idu na tri lokacije u gradu.

Bandić je odgovorio da nisu uspjeli dogovoriti jednu lokaciju jer se pokazala financijski neisplativom, te je zamolio roditelje za strpljenje jer će djeca i dalje nastavu pohađati na tri lokacije. Rekao je da radovi na rekonstrukciji škole "Pavleka Miškine" dobro napreduju, pogoduje im toplo vrijeme, te najavio da će ta škola biti završena do početka iduće školske godine. Naime, škola stara 90 godina počela se dograđivati, no zbog starosti zgrade, nastali su problemi s temeljima i radovi su se oduljili.

Ivan Tepeš (HSP dr. Ante Starčević) pitao je gradonačelnika kada će se pronaći dvorana za tjelesni odgoj za više od 2000 učenika dviju škola i studenata na potezu Mlinarska-Medvedgradska, koji nastavu tjelesnog pohađaju u pet dvorana diljem grada.

Podsjetivši da je projekt za dvoranu napravljen još 1986. godine, Bandić je istaknuo da će iduće godine biti gotov novi projekt, a 2015. i dvorana za škole.

Zvane Brumnić (SDP) predložio je gradonačelniku da u dogovoru s mobilnim operaterima napravi mrežu i pronađe lokacije za antene za mobitele koje bi najmanje smetale građanima, navodeći problem stanovnika Vrbana koji s prozora gledaju antene, što smatra neprimjerenim.

Bandić mu je odgovorio da ta antena na shopping centru više na postoji, te da je skinuta. Istaknuo je da je Brumnićev prijedlog dobar, ali da nadilazi ingerencije Grada jer to određuje mjerodavno ministarstvo s mobilnim operaterima. Najavio je da će kao gradonačelnik Zagreba tu dobru inicijativu prenijeti resornom ministarstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 10:01