VRATIO SRBIJU U 90-e

VULIN 'Matić svoje ustaštvo nikada neće izliječiti, a Gotovini ću se ispričati ako prizna da nije ustaša'

 Jure Miskovic / CROPIX

Baš u trenucima kada su se pomalo smirile strasti na relaciji Zagreb-Beograd, našim istočnim susjedima dogodila su se dva čovjeka - Vojislav Šešelj i Aleksandar Vulin. I dok potezi vođe srpskih radikala i haškog osuđenika baš nikoga ne iznenađuju, ono što radi i o čemu priča srpski ministar rada zapanjili su čak i srpski državni vrh. Vulin je prije dva dana, samo nekoliko sati nakon što je Šešelj zapalio hrvatsku zastavu, oštro napao Zorana Milanovića i Antu Gotovinu.

- Dođite u Srbiju i upoznajte 250.000 ljudi protjeranih iz Oluje. I objasnite im zašto od ustaškog generala Gotovine radite 'anđela' - govorio je Vulin, a odgovor je dobio od hrvatskog ministra branitelja Predraga Matića.

- Idi bre pa se leči - rekao mu je iznervirani Matić što je, naravno, bio povod za novi uzvrat iz Beograda.

- Nažalost, Matić se od ustaštva nikada neće izliječiti...

SMIRUJE SE DIPLOMATSKI RAT HRVATSKE I SRBIJE Pusić vraća veleposlanika Markotića u Beograd

Srpski ministar rada na scenu je nastupio i jutros. Novinari su ga pitali 'hoće li se ispričati za sve izrečeno', a Vulin je ponovno krenuo sa svojom uobičajenom pričom.

- Ako sam rekao da su Srbi protjerani iz Hrvatske, da nisu došli iz ekonomskih razloga na nečiji poziv već bježeći od rata, ako je to pogreška, volio bih da mi se objasni kako se stvorilo 250.000 izbjeglih Srba - rekao je Vulin novinarima i opet spomenuo i Antu Gotovinu, prenosi Blic.

- Ispričavam se Gotovini ako nije ustaša. Ali volio bih to čuti iz njegovih usta...

Vulin tvrdi da odlazak veleposlanik Hrvatske iz Beograda nije rezultat njegovih izjava.

- Koliko ja znam, on je povučen zbog štetočine Šešelja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 14:32