VREMENSKA PROGNOZA

VRAĆA SE ZIMA: Idući tjedan moguć snijeg i temperature do -5 stupnjeva Celzijusa

 Ivo Ravlic / CROPIX

ZAGREB - Danas će u većem dijelu zemlje biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Slaba kiša moguća je u Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru i Posavini, a slab snijeg većinom u najvišem gorju.

Vjetar će u većem dijelu zemlje biti slab, no u sjevernim kopnenim predjelima puhat će umjeren do jak sjeverozapadnjak. Na Jadranu je navečer moguća bura. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 4 do 9 stupnjava a na Jadranu između 9 i 14 stupnjeva Celzijusa.

Ovog vikenda na Jadranu će biti pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Temperature će postupno padati.

Tako se već u noći sa subote na nedjelju u kopnenim dijelovima mogu očekivati prve pahulje snijega, a temperature će biti oko nule.

Na Jadranu i u najzapadnijim krajevima unutrašnjosti pretežno sunčano.

Od ponedjeljka jutarnja će temperatura pasti na - 2 stupnjeva Celzijevih , dok dnevne temperature neće prelaziti 10 stupnjeva Celzijevih. Najhladnije će biti u Gorskom Kotaru, središnjoj Hrvatskoj te u Slavoniji.

Na Jadranu se od srijede očekuje kiša, dok će se dnevne temperature kretati od 7 do 9 stupnjeva. Na kopnu će idući tjedan najhladnije biti u jutarnjim satima kad će temperature pasti do -5 stupnjeva Celzijevih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 05:32