SLUŽEBNI VOZAČ NIKO

Vozim preko 200 na sat, pa neka nas ulove

ZAGREB - Kad vozi ignorira prometne propise. Uhvatili su ga dok je vozio preko 200 kilometara na sat. Skupio je šest kaznenih bodova. Policija ga svako malo zaustavi. Svaki put ga kazne, a on bi da mu kažu: ‘Gospodine, nastavite brže, ovo je presporo za vas.’ On je hrvatski automobilski as Niko Pulić. Bivši trostruki prvak Europe obećao je brzo, ali sigurno prevesti Nadana Vidoševića do Ureda predsjednika na Pantovčaku! Taj 47-godišnjak, kaže, volontira kao službeni vozač Vidoševića s kojim je i prijatelj. Vozit će ga malo u Mazdi 6, pa u Mercedes Sprinteru te u Mercedes Vianu. I nigdje, priznaje Pulić, u skladu s prometnim propisima.

- Pokažite mi onoga tko ne vozi preko ograničenja! Neka mi normalan vozač kaže da vozi u skladu s prometnim propisima i ja ću mu, ako je to istina, pojest auto - najavio je neobičan potez Pulić. Auti u kojima će voziti Nadana nisu njegovi, a ni Vidoševićevi.

- Vozim samo Mercedese - priča.

I kao u američkom filmu “Driving Miss Dasy” prolaze dani Nadanu i Niki u kampanji.

- Ali kod nas nije kao u filmu: oni putem razgovaraju, druže se. Mi nemamo vremena za priču. Ako Nadan nije na mobitelu onda spava. Najdraže mu je zatvoriti oči na desetak minuta - kaže. Pulić se prihvatio posla Nadanova vozača jer su, kaže, prijatelji 15 godina. On je član HDZ-a, kao što je donedavno bio i Vidošević.

- Politički sam se opredijelio 1990. kad su mi počeli rušiti kuću u Konavlima. Tada sam se opredijelio jer mislim da je smiješno biti neopredijeljen. Moraš volit - crno ili plavo - ne možeš u životu biti neopredijeljen. S puškom na ramenu opredijelio sam se za HDZ. Isto tako sam se sada opredijelio za svog prijatelja - poručuje. No, na pitanje kako komentira da je HDZ Vidoševića izbacio iz stranke, Pulić kaže da mu nije to poznato.

- Nisu oni njega izbacili - u nevjerici će te nastavlja:

- Vjerojatno mu je zamrznuto članstvo, no to me ne zanima. Čovjek je osnovao HDZ, HDZ-ovac je i ostat će HDZ-ovac. Osnovao je HDZ u Splitu i ne može ga se izbaciti. HDZ treba biti ponosan - tvrdi.

- Ali HDZ-ov kandidat je Andrija Hebrang? - podsjetili smo Pulića.

- To je politika HDZ-a s kojom se ne slažem. To je moje pravo - uporno će. Oduvijek je Nadana Niko zvao: ‘Predsjedniče!’

- Zovem ga tako otkad je postao predsjednik HGK. Znao sam ga u šali pitati kad će postati predsjednik svih Hrvata - priča.

Ali Pulić, kad može, stisne gas i ne voli da ga zbog toga zaustavlja policija.

- Nepošteno se ponašaju prema meni. Ne mogu me tako tretirati. U pravilu me zaustave s 30 do 40 km/h prekoračenja i onda su sretni jer su uhvatili Pulića - kapitalca. Žele moj potpis na rješenju od kazni. I uvijek mi kažu: ‘Nije cesta pista.’ Platio sam puno kazni, jednom sam skupio šest bodova. Neću ih moliti da me puste, kažem im: ‘Piši...’ Najviše me nervira to pisanje, to traje 15 do 20 minuta.

Vojković Stoji na prstima da bi bio viši

I dok rastom niske muške američke zvijezde pribjegavaju povišenim potplatama na cipelama ili povišenim potpeticama, predsjednik Uprave Croatije osiguranja Hrvoje Vojković radije se popne na prste. Tako je ovog vikenda snimljen na Saboru HSLS-a prilikom njegova govora s govornice, a da bi djelovao viši, popeo se na prste. Očito Vojkovića, koji je inače omiljen među ženama, muči njegova visina.

Ne brini Hrvoje, i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy uvijek stoji na prstima.

Ivo Josipović oteo Tarika Filipovića Milanu Bandiću

Voditelj ‘Milijunaša’ Tarik Filipović vodit će sve veće koncerte i skupove u predizbornoj kampanji SDP-ova predsjedničkog kandidata Ive Josipovića.

- Da, angažirali smo Tarika Filipovića - potvrdila je glasnogovornica Danica Juričić iz Josipovićeva stožera. Tarik Filipović također je potvrdio da pregovara o tom angažmanu te kako će ga najvjerojatnije prihvatiti. - Osobno sam apolitičan. Ali gospodin Josipović je osoba koju mogu zamisliti kao hrvatskog predsjednika - izjavio je Filipović te dodao da ne bi komentirao sukobe na relaciji SDP i Bandić.

No, ta je informacija neugodno iznenadila ekipu iz stožera Milana Bandića jer je Filipović dosad bio bliži ljudima iz stožera zagrebačkoga gradonačelnika.

- Ma, da? Tarik će im biti voditelj? - pitao je jedan od Bandićevih suradnika koji je želio ostati anoniman.

- Mi ćemo u svakom gradu angažirati drugog voditelja.

Višnji više nije do pjevanja

Višnji Pevec, kako doznajemo, više nije do pjevanja.

- Gospođa Pevec više nema vremena za svoj hobi - izjavila je Krunoslava Blaha, glasnogovornica obitelji Pevec. Ni Zvone Bohem, njezin pjevački kolega s kojim je snimila duet, ne zna hoće li Višnja Pevec nastaviti pjevati.

- Ne znam da li da joj pomažem, vidi kako je sve završilo - rekao je u šali Bohem.

No, glazbeni menadžer Zoran Škugor kaže da je šteta da Višnja Pevec više ne pjeva te joj nudi pomoć u glazbenoj karijeri.

- Neka mi se javi! Mislim da postoji publika koja bi nju slušala - dodao je Škugor.

Frendice Jadranka i Đurđa

Premijerka Jadranka Kosor i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, doznajemo, u posljednje vrijeme sve su bolje suradnice.

- Otkako je Kosor premijerka, njih dvije se dobro slažu. A muški dio se zna našaliti da su si ipak predobre te kako bi voljeli da se vrate na staro, kad nisu bile u dobrim odnosima - doznajemo iz jednog izvora bliskog političarkama. Prije nego što je postala premijerka Kosor nije imala dobru suradnju s Adlešič.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 17:50