EKSKLUZIVNO ZA JUTARNJI

VIDEO, FOTO: SEKSI TINA KATANIĆ SNIMILA SPOT 'Teško je riječima opisati osjećaj kad sam došla na reviju, a prolomio se ogroman pljesak'

Tina Katanić (30) doživjela je velik povratak u javni život na spektakularnoj modnoj reviji donjeg rublja i kupaćih kostima Lisca prošloga tjedna u grand hotelu Bernardin u Portorožu: jedna od naših najpoznatijih manekenki blistala je u savršenoj formi i sa svojim već nadaleko poznatim osmijehom na licu

Veliki povratak u javni život doživjela je Tina Katanić na spektakularnoj modnoj reviji donjeg rublja i kupaćih kostima Lisca, najavljujući modne trendove za proljeće i ljeto 2016. Omiljeni ženski modni brend ujedno je proslavio jubilarnih 60 godina postojanja, pa su se u gala događaju u grand hotelu Bernardin u Portorožu ispreplitale kolekcije s glazbenim nastupima, a retro stajlinzi s nadolazećim modnim trendovima.

Kroz šest desetljeća djelovanja vodili su nas nostalgični stajlinzi modnog kreatora Zorana Mrvoša i trendovi što ih predlaže Liscina ekipa dizajnerica: žive boje i zavodljivi krojevi, cvjetni uzorci i jednobojni glamur, animalni motivi i provokativne, raskošne, senzualne kolekcije pred gledalištem krcatim publike, poznatih lica i poslovnih partnera Lisce iz više od 30 zemalja.

Jedna od naših najpoznatijih manekenki blistala je u savršenoj formi i sa svojim već nadaleko poznatim osmijehom na licu.

- Teško je riječima opisati taj osjećaj kad sam stala na pozornicu i prolomio se ogroman aplauz.

Foto: Lisca Promo

Solo za klavirom

Jesu li vas to bodrili kao ohrabrenje nakon skandala?

- Zbog okolnosti cijelog slučaja i istrage koja je još u tijeku, po dogovoru s odvjetnicima o tome još ne mogu govoriti, a nisam sigurna hoću li to ikada i željeti. Samo neka je zdravlja, pa mislim da me nakon svega ovoga više ništa u životu ne može slomiti. Radije ću zato vjerovati da je pljesak zbog kolekcije. Uglavnom, jako je to lijepa emocija. Sjećam se, još kao djevojčici, u muzičkoj školi kad sam imala solo koncerte za klavirom, bilo mi je predivno čuti aplauz i znati da prisutni osjećaju dobru energiju, da im se sviđa što radim. Revija je, sama po sebi, bila pravi glamur i spektakl, a kolekcija prelijepa.

Ova Liscina revija podsjetila je na planetarno poznate i željno iščekivane kolekcije Victoria’s Secreta, zbog najljepših žena “upakiranih” u najseksepilnije opravice. Slažete li se?

- Lisca je za mene europski Victoria’s Secret, vodeća s programom intimnog rublja i kupaćih kostima na našim prostorima. Zato se nadam da će češće upriličiti ovakve spektakle. Nije mala stvar u kontinuitetu 60 godina odijevati žene, pratiti trendove i znati što volimo. Svidio mi se kronološki red revije, modeli od 50-ih nadalje, praćeni glazbom iz pripadajućega doba.

Foto: Lisca Promo

Iz koje ste dekade odabrali rublje i badiće za sebe?

- Retro između 50-ih i 60-ih, iz doba Sophije Loren, koja mi je oduvijek bila pojam ženstvenosti. Obline su zdrava poruka cijelom svijetu, pa mi je drago što se vraćaju u modu. I tadašnji kupaći kostimi iz starih filmova s Ursulom Andress bili su mi najljepši.

Jeste li se, kao u pričama o inozemnim top-modelima mjesecima pred ovakve revije, i vi specijalno pripremali?

- Sve pomalo. Svakoj dobroj prijateljici savjetujem da i nakon što smanji unos ugljikohidrata, ne leži stalno na kauču već da treba lagano vježbati. Ne treba za to imati puno novaca: ja recimo volim otrčati ujutro, u prirodi, uz omiljenu glazbu u slušalicama, a to stvarno ništa ne košta osim malo dobre volje i slobodnog vremena. Pametna prehrana dobra je u kombinaciji gena koji su zaslužni. Usput, pitala sam pa znam: za spomenute modne revije najpoznatijeg ženskog rublja vani naše kolegice šest mjeseci ranije podvrgnute su programu dodijeljenog im trenera i nutricionista. To su ogromna ulaganja, meni je sve pomalo nestvarno, učini mi se čak i da pretjeruju, ali na visokoj razini koje se treba držati.

Foto: Boris Štajduhar

Do koje se dobi možete zamislite kako kročite modnim pistama?

- Nema to veze s godinama nego sa stanjem duha i energije koju možete prenijeti. Dokle god bude dobre volje hodat ću catwalkom, bitno je da me to veseli, a ja stvarno volim svoj posao i željela bih ga što dulje raditi. Evo, slavna njemačka manekenka Heidi Klum i s više od 40 godina stoji na pozornicu kao Viktorijin anđeo. Neke cure su se već u 20. povukle, dok se druge bave modelingom i nakon što rode dvoje-troje djece, tu nema pravila. Mislim da svakoj ženi koja u kasnijim godinama drži do sebe, njegovana je i šalje zdravu poruku generacijama koje dolaze treba skinuti kapu.

Neke vaše kolegice bave se isključivo manekenstvom, drugima je izvor dodatne zarade, jedne se još obrazuju, druge su stale. Kako u tom smislu stoje stvari s vama, što vas okupira?

- Diplomirala sam na Pedagoškoj akademiji, a moj posao je širok pojam koji ne podrazumijeva samo manekenstvo nego i vođenje programa, promocija i prezentacija te snimanje reklama. No, dolazi ljeto, pa ću se prvo malo odmoriti i onda na jesen u nove radne pobjede.

Bit će i muzike...

Uza sve nabrojano, kao pobjednica showa “Zvijezde pjevaju” u paru s Markom Toljom 2014. dokazali ste se i svojim glasovnim mogućnostima. S obzirom na to da je vaš glazbeni talent kompatibilan s ostalima koje ste nabrojali, vidite li se u budućnosti u show businessu?

- Da, iznenadila sam gledatelje jer ljudi ne znaju da imam sluha i završila sam srednju glazbenu školu, teoretski smjer što je matematika u glazbi, a svirala sam klavir. Nastupom u showu mnoge sam iznenadila, kao i samu sebe. Bilo je to za mene nešto potpuno novo, a pobjeda mi je obilježila prošlu godinu, kao nešto stvarno prekrasno. Ako odlučim napraviti nešto dalje u glazbi, bit će to za vlastiti gušt, za moju dušu, vidjet ćemo, zasad nemam neke velike i ozbiljne planove po tom pitanju.

Foto: Boris Štajduhar

Spomenuli ste da se veselite odlasku na ljetovanje; kakav tip godišnjeg volite, aktivni ili totalni odmor?

- Kombinaciju jednoga i drugoga. Ne volim gužvu i bučna mjesta, preferiram svoj mir. Horoskopska sam lavica, guštam u suncu koje mi je izvor života.

Znači, i rođendan će se slaviti za ferragosto?

- Da, samo nemojte pisati koji! Bit će to intimna proslava u uskom krugu obitelji i dragih prijateljica, s mnogo dobre ribe zalivene maslinovim uljem. Hrane mora biti! Meso ne jedem čitav život, ali nadoknađujem to ogromnim količinama ribe i vjerujem da čovjek koji se tako mediteranski hrani može 100 godina doživjeti. Nisam još isplanirala ljetovanje, voljela bih što više biti na moru, koliko mi to dopuste obaveze i mogućnosti. Sad sam opskrbljena i s mnogo lijepih badića koje valja isprobati. Jedva čekam, jer Lisca je za mene postala više od poslovnog suradnika, zvali su me kad se stvarala kolekcija da im pomognem malim ženskim savjetima. Sudjelovala sam u izradi modela za jedan lijepi lifestyle, i to me doista veseli.

Foto: Boris Štajduhar

Igraonice za djecu

A nakon ljeta, kakvi su vam dugoročniji planovi?

- Mogu se zamisliti i u povučenijem zanimanju, radeći s djecom. Voljela bih organizirati tematske glazbene radionice i realizirati još neke svoje ideje za koje vjerujem da će na vrijeme zaživjeti. Kreativac sam oduvijek i želja mi je spojiti moje ljubavi prema glazbi i modi s pedagoškim znanjem. No, možda je bolje da sad stanem s iznošenjem svojih unutarnjih ideja da mi ih netko ne mazne.

Kad smo kod nutrine i ideja, možete li nam reći koji je vaš recept za premošćivanje prepreka i rješavanje problema kad naiđu?

- Ovisi o čemu se radi. U svakoj sitnici koja nas okružuje može se naći nešto lijepo, pozitivno, što nas tjera naprijed. Želja da se gura dalje stvar je karaktera i osobnosti. Sretna sam što imam drage ljude oko sebe i svoje male rituale, poput, recimo, kuhanja koje mi je stvarno gušt. Serviranje morskih delicija doživljavam kao rad na slikarskom platnu, još jedan od načina izražavanja moje kreativnosti i jedan od mojih najdražih hobija. Krećem sada nešto fino skuhati za večeru.

Pogledajte spot grupe 'Pirati' s Tinom Katanić!

Sve popularniji velikogorički band Pirati snimio je spot za novi singl pod nazivom 'Opasne vibracije' koji će, ne sumnjamo, postati još jedan u nizu njihov ljetni hit. Da im se to ostvari imaju sve predispozicije: pjevnu melodiju na temu mora, plaže, sunca, ludog ljetnog provoda, ali i zgodnih djevojaka, kojih ne fali ni u spotu.

Video uradak snimljen je na Krku, a u njemu se pojavljuje i Tina Katanić koja se nakon seks skandala vratila u javni život na velika vrata.

Pogledajte Piratov novi glazbeni video spot!





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 21:29