JL+DH=10 KUNA>>>>NEVJEROJATNE 172 STRANICE

USKRSNI specijal: Saznajte tko su finalisti najambicioznijeg IZBORA RESTORANA u Hrvatskoj!

Dobra hrana je akcijom ‘Dobri restorani’ u suradnji sa stručnjakom Sašom Špirancem napravila najkompletniju selekciju najboljih.

Uskrs nikada nije bio ovako dobar! Ove nedjelje, 1. travnja, na kioscima diljem zemlje pojavit će se novi broj magazina Dobra hrana. Točno tjedan dana prije Uskrsa, cure iz Dobre hrane pripremile su vam apsolutno najveći specijal za preživljavanje uskrsnog doručka.

“Nismo htjele samo ponavljati stare i tradicionalne recepte za uskrsni doručak”, kaže Mila Batinica, izvršna urednica Dobre hrane. “Zato smo otišle na teren i našim vjernim čitateljima odlučili prezentirati malo drugačiji Uskrs.” Otkrit ćete tako gdje nastaje šunka, koja je neizostavan dio menija, kao i jaja, koja će u Dobroj hrani poprimiti sasvim novu dimenziju.

Paleta vrhunskih vina

Umjesto tradicionalnih tvrdo kuhanih jaja, pronaći ćete brze, jednostavne i jeftine recepte za pite, fritate i kolače kojima će te razveseliti ukućane. A ako vam ni drugačiji recepti nisu dovoljni, ne zabrinjavajte jer uvijek možete koristiti drugačije namirnice - umjesto onih isključivo s kokošjima, ekipa Dobre hrane vam je pripremila i recepte s apsolutno svim jajima koje možete kupiti danas u Hrvatskoj.

Dobra hrana donosi i veliki vodič s najboljim i najpristupačnijim vinima koja će se slagati s uskrsnim ručkom, ali i veliki meni za jednostavne i lagane proljetne bruncheve koji će vas oduševiti.

Kako do magazina Dobra hrana?

Novi broj magazina Dobra hrana moći ćete kupiti na svim kioscima 01. travnja uz Nedjeljni Jutarnji i nikako drugačije, a za povoljnu cijenu od 10 kuna dobit ćete paket od nevjerojatne 172 stranice, Nedjeljni + Dobru hranu.

Posebna izdanja i vodiči

No, novi broj Dobre hrane nije samo uskrsni specijal. Osim velike teme o žitaricama i najluđim načinima na koje ih možete pripremiti, u ovonedjeljnom broju svi će znatiželjni čitatelji napokon doznati tko su finalisti najvećeg i najambicioznijeg izbora restorana u hrvatskoj - Dobri restorani. U suradnji sa stručnjakom Sašom Špirancem, Dobra hrana napravit će najkompetentniju selekciju najboljih restorana u Hrvatskoj, a zatim će izdavati posebna izdanja, knjige i vodiče nastale iz odabira.

Metoda San Pellegrino

“Za Dobre restorane koristimo takozvanu San Pellegrino metodu”, objašnjava Špiranec, koji ima bogato međunarodno iskustvo upravo u odabirima kvalitetnih restorana, “što znači da će za najbolje restorane glasati 300 pomno odabranih imena, dobrih poznavatelja scene, ugostitelja, vinara, novinara i biznismena.”

San Pellegrino odabir najboljih svjetskih restorana sve je popularniji u posljednjih nekoliko godina, a njegovo korištenje velika je promjena za hrvatsko tržište nenaviklo na metodologiju koja promiče demokratičnost, stručnost i integritet. Primjerice, bira se anonimno, čime se onemogućuje bilo kakva vrsta utjecaja na glasačku bazu, a glasači će biti spriječeni glasovati za restorane s kojima su u poslovnoj ili familijarnoj vezi.

Iznenađujući rezultati

“Ova je metodologija nešto sasvim novo, a i smatramo da ćemo doći do vrlo iznenađujućih rezultata”, kaže Željka Klemenčić, urednica Dobre hrane. “Osim toga, već će vas ove nedjelje iznenaditi neki restorani koji su se uvrstili među najbolje.” Treba napomenuti da restorani koji će se pojaviti u ovom broju Dobre hrane nisu pobjednici, nego finalisti, restorani koji su se uvrstili u sam vrh najboljih restorana u Hrvatskoj i koji se bore za titulu najboljeg. Dobra hrana ih je sve posjetila i predstavit će ih abecednim redom, a pobjednici će biti proglašeni 12. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:54