DOBIO DOŽIVOTNU

ZVIJER SA 16 LAŽNIH IDENTITETA Bajić je žrtve pljačkao, do smrti tukao i palio. Čovjeka koji ga je raskrinkao živog je zakopao

Dragan Bajić je žrtve pljačkao, a zatim do smrti tukao, palio, pa čak i žive zakapao
 blikk.hu

Dragan Bajić iz Bačkog Gradišta optužen je da je na dunavskom otoku pokraj Budimpešte zajedno s mađarskim bračnim parom opljačkao i ubio petero ljudi.

Tužitelj je u obrazloženju rekao da za takve monstruozne zločine Bajić mora biti najstrože kažnjen, doživotno, bez ikakve mogućnosti smanjenja kazne.

Nestala marihuana

- Prvooptuženi je rekao da su ga se ostali članovi bande bojali jer je bio sudionik rata u bivšoj Jugoslaviji. Svi zajedno su živjeli na adi Čepel, a preživljavali su isključivo od kriminala. Bili su uzgojili i marihuanu, a kada im je jedan kilogram nestao, Bajić je u šumu namamio čovjeka za kojega je sumnjao da je ukrao marihuanu. Tukao ga je, a zatim njegovo tijelo spalio. Tako su skončale još četiri njegove žrtve - rekao je tužitelj.

Bajić je tijekom života u Srbiji skupio 30-ak kaznenih prijava. No, pobjegao je iz zatvora tijekom služenja kazne 2007. godine i završio u Budimpešti gdje se koristio s čak 16 imena karakterističnih za područje bivše Jugoslavije.

S Bajićem je u Mađarskoj uhićeno još pet osoba. Svi su oni privedeni u rujnu 2011. godine, mjesec dana nakon što je monstruozni zločin otkrio Rumunj Matijas M. (31). Njega su, naime, Bajić i njegovi banditi namamili pozivom na piće, a zatim ga opljačkali i živog zakopali. No, uspio je pobjeći.

DNK analiza

Izvukao se iz rake u šumi ade Čepel u koju su ga strpali vezanih ruku i zakopali do vrata. Svoju neočekivanu kalvariju prijavio je policiji kojoj je rekao da je vođa bande čovjek iz bivše Jugoslavije, što je zaključio po njegovu karakterističnom govoru. Policija je istragom terena pronašla tijela u zajedničkoj grobnici na sjevernom dijelu otoka. DNK analiza potvrdila je da su se u zajedničkoj grobnici nalazili ostaci pet osoba koje su ubijene, a čija su tijela zatim spaljena i zakopana. Draganu Bajiću sudi se već četiri godine u Mađarskoj. (N.P.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 07:05