PREDATORI ISIS-a

ŽRTVA DEMONSKOG ZLOSTAVLJANJA Natjerali je na brak s njih 20, nakon seksa sa svakim morala je 'vraćati nevinost'

 AFP

Razmjere divljaštva u Islamskoj državi (IS ili ISIS) nije lako u jednom dahu ni opisati, još manje nabrojati, no primjeri neljudskosti kakve prakticiraju pripadnici ove terorističke organizacije dolaze gotovo svakodnevno. A kako vrijeme odmiče, tako su i primjeri sve suroviji.

Prema upravo objavljenom izvješću UN-ove posebne izaslanice za seksualno nasilje u konfliktima Zainab Bangure, koja je intervjuirala desetke žena žrtava militantnih islamista, jednu su seksualnu robinju pripadnici ISIS-a prisilili na brak s čak 20 terorista, a svakom su je nasilniku odlučili 'servirati' netaknutu pa su je, nakon konzumacije braka sa svakim mužem vodili na operaciju vraćanja djevičanstva ne bi li je sljedeći suprug dobio nevinu.

Riječ je o operativnom zahvatu pod lokalnom anestezijom pri čemu se rekonstruira himen tako da pri sljedećem snošaju ponovno dolazi do krvarenja.

Bangura navodi da se seksualno nasilje u Islamskoj državi provodi strateški i sustavno. Potvrđuje i već poznate informacije o preprodavanju seksualnog roblja na takozvanim tržnicama.

'Islamska je država seksualno nasilje institucionalizirala, a nasilje nad ženama središnji je aspekt njihove ideologije i djelovanja. Oni to koriste kao terorističku taktiku ne bi li tako ostvarili svoje strateške ciljeve', kaže Bangura, koju citira Independent .

U UN-ovom se izvješću navodi da su najmlađe žrtve seksualnog nasilja imale tek 5 godina. Neke su djevojčice, nakon što bi ostale, trudne, ISIS-ovci vratili njihovim obiteljima, no po povratku bi nerijetko bile izopćene iz lokalne zajednice zbog svoje trudnoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 20:50