ZATVORENA ZEMLJA

ŽIVOPISNE FOTOGRAFIJE IZ SJEVERNE KOREJE NA INSTAGRAMU 'Nitko mi nije uzeo fotoaparat ni pregledavao slike'

 Taylor Pemberton/Instagram

Putopisac iz Minnesote na svom Instagram profilu objavio je nevjerojatan set fotografija koje pružaju uvid u bizarnu, a opet prekrasnu zemlju koja je ostala zatočena u 20. stoljeću - Sjevernu Koreju.

Taylor Pemberton (26) proveo je turistički četiri dana u toj državi kojom vlada diktator Kim Jong-un te je svoje putovanje dokumentirao fotoaparatom koji je, kako tvrdi, većinu vremena mogao slobodno koristiti - samo rijetko preporučeno mu je da ne fotografira.









- Nitko me nije tražio aparat, niti pregledavao moje fotografije. Ipak, provjeravali su mi mobitel, kameru i memorijske kartice nakon ulaska u zemlju - kazao je 26-godišnjak za Huffington Post.

Na svom je putu imao dvojicu 'turističkih vodiča' koji su mu cijelim putem pomagali i pratili ga.

- Na ovom portretu je čuvar koji nas je pratio u demilitariziranoj zoni na granici s Južnom Korejom.









- Put u Sjevernu Koreju bilo je nezaboravno iskustvo. Velik je to izazov, i psihički i emocionalno. Zbunjujuće, a ujedno prosvjetljujuće. Puno sam istraživao o državi i pogledao mnogo dokumentaraca prije nego sam otišao tamo. Pokušao sam ostati otvorena uma i nadao se da ću uspjeti zabilježiti što se stvarno događa u toj zemlji. Ne zanima me puno politika, no nastojao sam naučiti što više o tamošnjoj situaciji - komentirao je po povratku Pemberton, koji je, za razliku od sivih fotografija iz Sjeverne Koreje koje obično kruže Internetom, zabilježio neke vrlo živopisne.

































Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:29