SPASIO ŽIVOT

ŽIVIO JE 100 MINUTA I POSTAO HEROJ Doznajte zašto je smrtno bolesni dječačić postao inspiracija mnogima

Dječak je rođen s anencefalijom, bolešću koja izaziva nerazvijen mozak, a roditelje tješi što je njegov život inspiracija drugima

CARDIFF - Hrabri roditelji blizanca koji je živio samo 100 minuta ispričali su Daily Mirroru kako je njihov sin postao najmlađi britanski donor. Njegovi bubrezi i srce donirani su nepoznatom muškarcu.

Sićušni Teddy Houlston rodio se prije godinu dana sa smrtonosnom anencefalijom, bolešću koja izaziva nerazvijen mozak.

Znajući tešku dijagnozu, njegovi roditelji Jess Evans (28) i Mike Houlston (30) odlučili su da život njihovog sina neće biti potrošen uzalud. Dozvolili su liječnicima u bolnici u Cardiffu da izvrše pionirsku operaciju kojom su iz tek rođene bebe izvadili organe.

Nekoliko sati kasnije Teddyjevi organi su prevezeni u Leeds, gdje su pružili novu životnu šansu muškarcu srednjih godina.

- Živio je i umro kao heroj. Nemoguće je riječima opisati koliko smo ponosni na njega, rekla je Teddyjeva majka. Dodala je da je tih nekoliko sati koliko je provela sa svojim pokojnim sinom bilo nešto najdragocjenije na svijetu.

- Iako s nama nije bio dugo i rodila sam ga već znajući da nema nade, velika nam je utjeha da je pomogao nekom drugom da živi, kroz suze je rekla Jess i dodala da se nada da će njezina priča inspirirati i druge obitelji da doniraju organe svojih najmilijih.

Par, koji je skupa od srednje škole, već je u sredini trudnoće znao da će jedan od njihovih blizanaca biti rođen bez dijela mozga. Takva djeca su većinom rođena gluha, slijepa, bez svijesti i osjećaja bola. Iako su dobili mogućnost da pobace dijete, odlučili su ga zadržati.

- Stalno smo se tijekom trudnoće pitali koliko ćemo imati vremena da budemo s njim, hoće li biti živ 10 minuta, sat... Samo smo se nadali da će biti što duže, priča majka.

Drugog blizanca, koji je rođen zdrav, nazvali su Noah Teddy po bratu.

- Za to kratko vrijeme koje je bio s nama bio je savršen sin i velika inspiracija svom bratu blizancu i starijoj sestri Billie Grace, zaključila je njegova majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 22:43