BIZARAN SLUČAJ U SAD-u

Ženu proglasili mrtvom, polegli ju na stol i počeli pripreme za pokop, a onda se šokirali: ‘Zovite hitnu odmah!‘

Iako rijetki, slučajevi poput ovog događaju se diljem svijeta, a hospiciji ponekad moraju platiti kaznu zbog propusta

Ilustracija

 Kzenon/Alamy/Alamy/Profimedia

Dva sata nakon što je 74-godišnja žena iz Nebraske proglašena mrtvom u staračkom domu, radnici pogrebnog poduzeća položili su ju na stol i počeli pripreme za njezin ukop. No, u jednom trenutku jedan zaposlenik primijetio je da starica još diše. Šokirani ovom spoznajom, radnici su odmah pozvali hitnu službu.

Nakon što je medicinska pomoć stigla, 74-godišnja Constance Glantz reanimirana je na licu mjestu i hitno je prevezena u bolnicu. Ben Houchin, načelnik okruga Lancaster, gdje se odvio ovaj bizaran slučaj, rekao je da je Glantz živa i da se trenutačno nalazi u bolnici. Istraga o ovom incidentu je u tijeku.

- Ovo je vrlo neobičan slučaj. Radim ovaj posao već 31 godinu i nikada ništa slično nisam doživio - rekao je Houchin lokalnim novinarima.

Glantz je posljednjih godina bila u hospiciju u Waverlyju, predgrađu Lincolna, glavnog grada američke savezne države Nebraske. Liječnik u staračkom domu u Waverlyju vidio je Glantz "u posljednjih sedam dana" i bio je spreman potpisati njezinu smrtovnicu, rekao je Houchin te deodao da se istraga ne provodi kada se "očekuje smrt pacijenta". Načelnik je, nadalje, rekao da nije postojalo ništa sumnjivo zbog čega bi se morao istražiti uzrok smrti žene.

Iako rijetki, nedavno je zabilježeno nekoliko incidenata koji su uključivali ljude koji su pogrešno proglašeni mrtvima.

Prošle godine u Iowi jedna je žena proglašena mrtvom, a poslije se probudila u pogrebnom poduzeću. Hospicij u kojem se nalazila kažnjen je s 10.000 dolara jer ju je greškom proglasio mrtvom.

Dva su vatrogasca u Denveru disciplinski kažnjena jer 2022. godine nisu provjerili vitalne znakove žene koju je policajac proglasio mrtvom, a zapravo je bila živa.

Prošle je godine ožalošćena obitelj 76-godišnje žene iz Ekvadora ostala u teškom šoku kada su tijekom bdjenja čuli kucanje iz lijesa u kojem se nalazila. Bivša medicinska sestra proglašena je mrtvom u bolnici i zamalo je živa zakopana.

Jeanne Pouchain (61) iz Francuske proglašena je mrtvom 2017. godine i od tada se bori s vlastima, pokušavajući im dokazati da je živa jer su svi njezini dokumenti i službeni papiri nevažeći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 08:29