UŠLI JOJ U TRAG

Zaštitarka na festivalu prijavila nepostojeću masovnu pucnjavu: ‘Ma samo sam htjela ranije s posla...‘

Navodno, lijena je zaštitarka pustila u opticaj dvije lažne poruke o masovnoj pucnjavi kako bi se maknula s posla

Prizor s Lollapalooze

 Schoening/Imagebroker/Profimedia/Schoening/Imagebroker/Profimedia

Zaštitarka Lollapalooza festivala optužen je za lažnu terorističku prijetnju, nakon što je navodno pustila u opticaj dvije lažne poruke o masovnoj pucnjavi kako bi se maknula s posla, izvještava The Chicago Tribune. Nakon što su poruke proslijeđene čikaškoj policiji i FBI-evoj zajedničkoj protuterorističkoj radnoj skupini, digitalno praćenje dovelo ih je do zaštitarke, 18-godišnje Janye Williams, koja je kasnije priznala da je poslala poruke "jer je htjela ranije otići s posla".

Williams je navodno poslala svom nadređenom anonimnu tekstualnu poruku koristeći aplikaciTextNow u kojoj je pisalo: “Masovna pucnjava na lokaciji Lollapalooza u 16 sati. Imamo 150 meta.” Nakon što je nadzornik obavijestio nadređene u Lollapaloozinom sigurnosnom timu, CPD i FBI su obaviješteni.

Williams je tada rekla svom nadređenom da je i njezina sestra vidjela objavu o masovnoj pucnjavi na Facebooku, rekli su tužitelji. Kada su je zamolili da podijeli snimku zaslona te objave, Williams je navodno stvorila lažni Facebook profil pod imenom "Ben Scott", napisala objavu u kojoj je pisalo "masovna pucnjava u parku Lollapalooza Grant u 18 sati" i poslala snimku zaslona svom nadređenom. No, istražitelji su brzo otkrili da Apple iCloud račun i IP adresa TextNow broja pripadaju Williams.

U nedjelju, 31. srpnja, sutkinja okruga Cook, Mary Marubio, odredila je Williamsinu jamčevinu na 50 tisuća dolara pod uvjetima da mora biti pod elektroničkim nadzorom ukoliko bude puštena. Sljedeće joj je ročište zakazano za 8. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:47