ZAVRŠILA U ĆELIJI

ZABRANJENA LJUBAV U KATOLIČKOJ ŠKOLI Učiteljica obljubila učenika (15): 'Nisam mogla protiv sebe'

 YouTube / YouTube

Bivša učiteljica u katoličkoj srednjoj školi iz Michigana jučer je proglašena krivom zbog seksualnog napastovanja 15-godišnjeg učenika i osuđena na 8 do 25 godina zatvora.

Osuđena je nakon što je odbila nagodbu prema kojoj bi u zatvoru provela tek nekoliko mjeseci samo da je priznala krivnju za djela koja su joj se stavljala na teret, piše Daily Mail.

Za vrijeme izricanja presude Abigail Simon (35) dvaput se onesvijestila što je produžilo dramu u sudnici na puna dva sata. Simon je molila za milost dok je u suzama iznosila desetominutnu završnu riječ, uvjeravajući sve u sudnici kako je ona, ustvari, prava žrtva.

'Molim vas da mi date priliku', molila je Simon. 'Izgubljena sam i slomljena', nastavila je govoreći kako je umorna i da samo želi otići kući.

'Obuzeo me strah, uplašena sam i izgubljena, osjećam se kao da se utapam', rekla je sucu, gledajući ga očajnim pogledom.

'Žao mi je što nisam bila dovoljno jaka da se tomu oduprem.'

Učenikova majka ne slaže se sa Simon. Izjavila je kako je njezin sin bio žrtva i da se nada kako će sud oštro kazniti učiteljicu.

Objasnila je kako je sin 'iskusio mnogo boli i patnje u svom mladom životu, a velik dio toga zasluga je postupaka Abigail Simon'.

'Vrijeme je da ovaj teatar apsurda napokon spusti zavjesu', rekla je sucu ogorčena majka. 'Tražim od vas da je strogo kaznite.'

Odvjetnik optužene Mike Manley obranu je temeljio na tome što je učenik u prvim iskazima policiji rekao kako je on bio pokretačka snaga zabranjene veze.

Simon je odbila nekoliko ponuda za priznanjem krivice u zamjenu za blažu kaznu. Na samom početku suđenja, između travnja 2013. i prvih saslušanja u kolovozu iste godine, tužiteljstvo na sudu u Grand Rapidsu ponudilo je Simon da prizna krivicu za seksualni zločin drugog stupnja što bi spriječilo dugotrajno i, ispostavilo se, bolno suđenje po optuženu.

Za to je djelo predviđena kazna od 15 godina zatvora, ali tužiteljstvo je Simon ponudilo zatvorsku kaznu od samo 12 mjeseci uz mogućnost ranijeg puštanja na slobodu u slučaju dobrog ponašanja.

Nakon saslušanja dobila je novu, još bolju ponudu – priznanje krivice za zavođenje maloljetne osobe sa zlim namjerama te napad s namjerom seksualne penetracije. Za to bi dobila od 5 do 23 mjeseca zatvora, ali i tu je nagodbu Simon odbila.

Uslijedilo je suđenje na kojem je Simon u studenom prošle godine proglašena krivom, a jučer joj je izrečena neočekivano oštra kazna.

Za vrijeme suđenja odvjetnici Abigail Simon pokušali su uvjeriti porotu kako je tinejdžer 'progonio i okrutno prisiljavao' ženu kako bi je privolio na seksualni odnos.

15-godišnjak je sa Simonom imao burnu vezu koja je potrajala od 1 veljače do kraja travnja 2013. Za to su vrijeme učiteljica i učenik izmijenili više od 1.000 SMS-ova u kojim su se oslovljavali nadimcima 'boo' i 'baby girl'.

Danas 17-godišnji mladić kaže kako je njihova veza bila dogovorna te da su oboje znali da čine krivu stvar. Jedna od poruka koju je Simon uputila tinejdžeru glasi: 'Strah me što imaš samo 15 godina'.

Slala mu je poruke i s godišnjeg odmora na Floridi u kojem ga je nagovarala da nađu djevojku svojih godina. 'Naprosto sam prestara za tebe, iako me to boli priznati', pisala je Simon svom ljubavniku koji ju je u uzvratnim porukama preklinjao da mu pruži još jednu šansu.

Mladić je odlučno odbacio navode obrane kako je ošamario učiteljicu prije nego su se upustili u vezu, a optužbe da ju je uhodio otklonio je glasnim smijehom.

Simon je dobila otkaz u dvije katoličke srednje škole u kojima je radila kao učiteljica nakon što je majka tinejdžera na njegovom mobitelu pronašla fotografije Abigail Simon obučene samo u čarape s podvezicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:26