VIRALNA SNIMKA

Xija je prevoditelj pratio u stopu, a onda se dogodilo nešto potpuno bizarno: ‘Zateturao je, odmah su ga pribili uza zid!‘

Xi je pokušao zadržati prisebnost dok se bizarni događaj odvijao iza njega, nastavivši pritom hodati niz tepih
 Screenshot: Youtube

Na konferenciji BRICS-a u Južnoafričkoj Republici bilo je kaotičnih scena. Jedna od njih dogodila se kada je čovjeka za kojeg se vjeruje da je prevoditelj Xi Jinpinga osoblje osiguranja pritisnulo uza zid dok je jurio za kineskim predsjednikom, piše Daily Mail.

Predsjednik Xi prošetao je crvenim tepihom na događaju u Johannesburgu u srijedu gdje su ga pozdravili drugi svjetski lideri prije početka konferencije.

Kad je ušao u glavni dio dvorane, kineski se dužnosnik zateturao naprijed u očitom pokušaju da sustigne svog šefa.

Zaštitari su postali sumnjičavi i odmah su skočili na čovjeka, gurnuvši ga uza zid svom snagom prije nego što su zatvorili vrata kako bi ga spriječili da slijedi Xija unutra.

Predsjednik se više puta začuđeno osvrtao, možda se pitajući zbog čega je došlo do strke ili gledajući gdje je završio njegov suradnik.

Xi je pokušao zadržati prisebnost dok se bizarni događaj odvijao iza njega, nastavivši pritom hodati niz tepih.

Snimka je postala viralna na internetu dok su se zemlje BRICS-a - blok koji uključuje Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku - sastale na svom godišnjem samitu.

Dogovorili su prijem šest novih članica, pa bi se Argentina, Etiopija, Iran, Saudijska Arabija, Egipat i Ujedinjeni Arapski Emirati trebali pridružiti antizapadnom savezu od 1. siječnja.

- Ovo proširenje članstva je povijesno, rekao je Xi Jinping, čija je nacija najmoćnija u skupini velikih i mnogoljudnih nezapadnih gospodarstava.

- Širenje je također nova polazna točka za suradnju BRICS-a. To će unijeti novu snagu u mehanizam suradnje BRICS-a i dodatno ojačati snagu za svjetski mir i razvoj, dodao je.

To se dogodilo nakon što je predsjednik Xi neočekivano preskočio govor na poslovnom forumu u utorak, bez navedenog razloga svoje odsutnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 10:16