TEMA BILO I KOSOVO

Vučića je uzrujao sastanak s Macronom, pred novinarima je bio vidno nervozan: ‘A sada idem raditi‘

U nekoliko navrata predsjednik Srbije povisio je ton, što očito upućuje na to da detalji razgovora nisu u potpunosti pozitivni

Aleksandar Vučić i Emmanuel Macron

 Ludovic MARIN/AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se novinarima poslije sastanka s francuskim kolegom Emmanuelom Macronom. Istaknuo je i kako se najvjerojatnije neće sastati s premijerom Kosova Albinom Kurtijem.

Vučić je naveo kako je govorio o ozbiljnosti pristupa rješavanju problema na Kosovu i Metohiji, ali i frustraciji naroda koji žive u atmosferi da se već deset godina ništa ne ispunjava, prenosi Nova.rs.

- Macron je predsjednik Francuske, druge najveće zemlje u Europi, a ja predsjednik jedne male, ali ponosne zemlje. Dugo se poznajemo, vjerujem da je još puno toga pred nama. Bit će tu još detalja, ali nije danas dan za sve - rekao je.

Vučić je, pišu srpski mediji, bio vidno nervozan nakon obraćanja javnosti. U nekoliko navrata povisio je ton, što očito upućuje na to da detalji razgovora nisu u potpunosti pozitivni.

Vučić je izjavio i kako se najvjerojatnije neće sastati s Kurtijem.

- Srbi su jasno rekli što su njihovi zahtjevi. Nisam nikad optimističan, imao sam dobar sastanak, iz ugla bilateralnih odnosa, to pričam o Francuskoj. A kad je riječ o Prištini, tu nisam optimističan. Donio sam danas dokument za tablice i pokazao ih Macronu. Oni neće to dati, jer su to jednostrano ukinuli 2020. godine. Ja samo tražim ono što piše - naveo je Vučić.

Na novinarska pitanja kako komentira izjavu predsjednika pokreta Srce, Zdravka Ponoša, da je podizao borbenu spremnost više nego Tito, izjavio je kako je to "ljekovito".

- Podizanje borbene spremnosti je blagodarno, gotovo ljekovito. A o podizanju borbene spremnosti govorili su oni koji su topili tenkove - rekao je Vučić, a prenosi Nova.rs.

- Ne treba mi nitko objašnjavati kako sam ugrozio ovo ili ono, a tek vam je hladno sad ovdje u Parizu. Pustite da vodimo zemlju na odgovoran način, mi smo slobodna zemlja. Mi se borimo za nezavisnost Srbije i poštovanje stava - naveo je Vučić, a onda govorio o nekim potencijalnim, skorašnjim odlukama:

- Ja ću izaći pred narod i to reći, ako budem to morao reći. A sad idem raditi, zaključio je Vučić. Video možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:32