KAO KOČIJAŠ

Vučić sletio u Beograd i odmah sjeo pred kamere: ‘Od svih zemalja u UN-u, njihovo ponašanje mi je bilo najodvratnije!‘

Opća skupština Ujedinjenih naroda je u četvrtak usvajanjem rezolucije priznala srpski genocid počinjen u Srebrenici

Aleksandar Vučić

 /Screenshot Youtube

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije dobro prihvatio izglasavanje Opće skupštine Ujedinjenih naroda, koja je u četvrtak usvajanjem rezolucije priznala srpski genocid počinjen u Srebrenici. Sinoć je na tu temu govorio na TV Prvoj rekavši kako Crna Gora nikad neće donijeti Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu.

- Crna Gora nikad neće donijeti zakon, rezoluciju ili deklaraciju o genocidu u Jasenovcu. Neće donijeti, oni su to sami rekli, ali su sami rekli to misleći da će time kupiti dva dana oko Srebrenice i da će onda svi to zaboraviti, rekao je Vučić.

Dodao je da se spreman ispričati ako ne bude tako.

- Najsretniji bih bio da se ispričam, ali nažalost neće biti potrebe da se ispričam, dodao je Vučić, prenosi Nova.rs.

Kada je riječ o Rezoluciji o Srebrenici, Vučić kaže da mu je ponašanje Crne Gore bilo ‘najodvratnije‘.

- Nisu me razočarali zato što sam to i očekivao. Rekao sam Spajiću da me ne moraju folirati, da znam da će glasati za. Mi njima nećemo slati prosvjednu notu čak ni zbog toga što su glasali da smo genocidni, rekao je Vučić.

Pogodilo ga je i kako je glasala Sjeverna Makedonija.

- Najviše sam uložio u odnose s našom makedonskom braćom, ali to nije fer. Pokazalo se da je Grčka imala više kičme od Skoplja, i to je tako. Crna Gora me nije čak ni pogodila, pogodila me je zbog našeg naroda, rekao je Vučić u gostovanju na Prvoj TV, prenosi Nova.rs.

Podsjetimo, za rezoluciju kojom se predlagalo da se 11. srpnja proglasi Međunarodnim danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici te osudi negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, glasale su 84 od 193 države članice UN-a, protiv je bilo njih 19, a suzdržano 68.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 08:10