REGIJA BRUJI

Vučić o famoznom govoru u UN-u: ‘Svi mi čestitaju, pa ja sam bio duplo gledaniji od Zelenskog‘

Vučić kaže da je njegov govor pred Generalnom skupštinom UN-a izazvao pažnju zato što je drugačiji

Aleksandar Vučić u UN-u

 Angela Weiss/Afp

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić bio je jedan od govornika na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda. Govor je bio na engleskom jeziku, a Vučić ga je završio rekavši "Živjela Srbija" nakon čega je simultani prevoditelj prasnuo u smijeh.

Snimka smijeha prevoditelja odmah se pojavila na društvenim mrežama i počela kolati cijelom regijom.

Vučić je kasnije rekao je da je njegov govor pred Generalnom skupštinom UN-a izazvao pažnju zato što je drugačiji te naglasio da su mu nakon silaska sa govornice prilazili šefovi misija nekih od najvećih zemalja svijeta kako bi mu čestitali. Vučić se složio sa procjenama da je njegov govor na službenom kanalu UN-a bio dvostruko gledaniji od obraćanja predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

- Moj govor je izazvao pažnju zato što je drugačiji. Zato što se netko tko je mali drznuo reći istinu. Meni su sinoć prišli šefovi misija nekih od najvažnijih zemalja svijeta kako bi mi čestitali. Izašli su iz dvorane kako bi me dočekali u dijelu iza govornice, kuda su me vodili, samo da bi rekli kako ovo nisu čuli u posljednjih 10 godina. Čestitali su mi na hrabrosti i na svemu drugom. A ja sam samo govorio ono što mislim - kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u New Yorku, prenosi N1.

Dodao je da misli da je tim govorom učinjeno nešto dobro za Srbiju, jer ‘smo strasnije, a vrlo argumentirano branili našu poziciju i svakome pokazali da nismo šaka zobi koju mogu da pozobaju zato što su oni veliki a mi mali‘.

Vučić je istaknuo da su nakon govora ‘podigli našu cijenu‘ i ‘pokazali da možemo da se borimo za svoje stavove‘.

Prema Vučićevim riječima, njegov govor je pokvario narativ jedinstva za teritorijalni integritet jer je podsjetio na ‘stvari kojih se mnogi ne bi tako rado sjećali‘ kada je u pitanju očuvanje teritorijalnog integriteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:23