MASAKR U AFGANISTANU

Vojnik koji je pobio 17 civila ima rupe u sjećanju. Nije ostavio DNK niti otiske!

WASHINGTON - Odvjetnik vojnika SAD-a optuženog da je ubio 17-ro afganistanskih civila u petak je rekao da njegov klijent ima rupe u sjećanju i ne razumije u potpunosti optužbe protiv njega.

Očekuje se da će narednik Robert Bales , vojni veteran optužen za ubilački pohod u Kandaharu prošloga tjedna, u petak biti optužen za 17 ubojstava, rekao je u četvrtak dužnosnik SAD-a.

Ranija izvješća o incidentu su govorila o 16-ro žrtava, među kojima je devetero djece i tri žene.

Odvjetnik John Henry Browne je za postaju CBS je rekao da Bales ima "djelomice ima slike stvari ali u osnovu se ne sjeća ničega. Susreti s njim su mi jasno naznačili da ima problema s pamćenjem koji potječu od mnogo ranije".

Browne je rekao da je Bales "na neki način u šoku... on zapravo nije znao prirodu optužbi kada sam se sastao s njime".

Odvjetnik je rekao da su Balesova vojna iskustva u Iraku i Afganistanu bila "prilično strašna".

"Moja prva reakcija na sve ovo je - dokažite to", odgovorio je Browne na pitanje hoće li za obranu koristiti neubrojivost.

"To će biti po mojem mišljenju vrlo složen slučaj za vladu za dokazati. Nema ljudi iz CSI-a. Nema DNK. Nema otisaka prstiju". "Mentalno stanje će sigurno također biti pitanje", rekao je.

Očekuje se da će se Browne pozvati na posttraumatski stresni sindrom PTSP.

Bales se nalazi u samici u vojnom zatvoru Leavenworthu u Kansasu a postupak protiv njega će se vjerojatno voditi u njegovoj matičnoj bazi Lews-McChrod blizu Tacome u državi Washington.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 15:23