DJEČAK UBOJICA

Vlasnik streljane u kojoj je Kosta učio pucati: ‘Majka je bila ispred, a otac je inzistirao...‘

Ratko Ivanović je u svojoj obrani naveo da je Miljana Kecmanović, bila sa sinom ispred streljane i da je dječak sam ušao u nju

Miljana Kecmanović

 Cropix

Ratko Ivanović, vlasnik streljačkog kluba na suđenju u kaznenom postupku koji se vodio protiv njega, instruktora streljane, kao i roditelja dječaka ubojice Koste K. iz OŠ "Vladislav Ribnikar", danas je sklopio sporazum o priznanju krivnje s Višim javnim tužiteljstvom (VJT) u Beogradu na pet mjeseci kućnog zatvora, čime je postupak protiv njega okončan.

Ratko Ivanović je u svojoj obrani naveo da je Miljana Kecmanović, bila sa sinom ispred streljane i da je dječak sam ušao u nju.

- Vlasnik streljane je rekao da je Vladimir Kecmanović inzistirao da njegov sin gađa iz pištolja koji je bio u njegovom vlasništvu - kaže izvor Blica upoznat sa događanjima u sudnici.

Ratko Ivanović, vlasnik streljačkog kluba, kao i instruktor u tom klubu Nemanja Marinković optužnicom su se teretili za kaznena djela davanje lažnog iskaza, jer su, kako se sumnja, u tužiteljstvu tvrdili da dječak ubojca nije pucao u tom klubu.

Ivanović i Marinković su na prethodnom suđenju rekli da se ne osjećaju dobro zbog čega je njihovo izlaganje odloženo za danas.

Majka Miljana i otac Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima iznijeli obranu i odgovarali na pitanja tužiteljstva, suda, branitelja i oštećenih, međutim nisu željeli odgovarati na pitanja opunomoćnika oštećenih.

Inače, Kecmanovići od početka ovog postupka negiraju krivnju.

Otac dječaka optužen je da je izvršio kazneno djelo - teško djelo protiv opće sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio pucati, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čahuri u učionici u kojoj je masakr počinjen.

Dječak ubojica koji u vrijeme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije kazneno odgovoran, pucao je na svoje školske kolege iz dva očeva pištolja.

Kosta K. je u svibnju 2023. godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u Srbiji ubio devet vršnjaka i zaštitara škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 19:09