TOKSIKOLOZI NA TERENU

VIDEO: VELIKI POŽAR U BEOGRADU Skladište puno kemikalija gori cijelu noć, još odjekuju ekplozije

 YouTube/Telegraf.rs

BEOGRAD - Više od 20 vatrogasnih vozila izašlo je u ponedjeljak ujutro na teren u beogradskom naselju Železnik kako bi gasilo golemi požar koji je izbio u tamošnjem skladištu DM-a, j avlja Blic.

Prema riječima zapovjednika beogradske vatrogasne brigade Mile Jovičića, situacija se na terenu neprestano prati jer je požar u velikom obujmu zahvatio kemijske proizvode u sklodištu.

Požar je navodno pod kontrolom, a na terenu su i djelatnici toksikološkog zavoda koji bi trebali potvrditi je li oblak dima može predstavljati opasnost po zdravlje građana, no mjerenja za sada pokazuju da nema opasnosti.

- Mjerili smo zagađenje na lokaciji, ali i na 300 metara udaljenosti, pa čak i u Ugrinovcima. Vjetar je odnio oblak pun zagađujućih materijala prema Obrenovcu, ali zdravlje ljudi nije ugroženo i sve je pod kontrolom, izjavili su djelatnici toksikološkog tima.

Jovičić je napomenuo da je gašenje i dalje otežano.

- Ne ide lako jer je cijelo skladište prekriveno limenim krovom, pa ne možemo prići žarištu, rekao je Jovičić.

- Na dijelu skladišta zahvaćenom vatrom pala je i krovna konstrukcija, a stakla su popucala od vrućine, što uz dim dodatno stvara probleme, kazao je Jovičić.

Šef odjela za izvanredne situacije Predrag Marić tvrdi kako je požar ‘presječen’ te kako je zaustavljeno njegovo dalje širenje.

Prema izvještajima reportera Blica, na terenu je sada manji broj vatrogasaca, ali je plamen i dalje jak, te se povremeno čuju eksplozije i pucanje stakala na skladištu.

- Cijelu noć smo ovdje. A bit ćemo i cijeli dan i cijelu noć večeras kako bi kontrolirali situaciju. Imamo dovoljno vode. Tu su i gradske tvrtke da nam pomognu. Po mojim procjenama, veliki dim koji se širi smanjit će se do 14 sati, rekao je Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:16