FILMSKA PRIČA

VIDEO: UMRO POSLJEDNJI DON VITO Šef mafije u Montrealu pokopan u pozlaćenom lijesu

 YouTube

Stotine ljudi okupilo se na posljednjem ispraćaju šefa montrealske mafije, 67-godišnjeg Vita Rizzuta koji je stajao iza trgovine drogom u Kanadi, naročito heroinom i kokainom. Njegov pozlaćeni kovčeg iz crkve je ispratilo njegovo dvoje preživjele djece, Leonardo i Bettina, jer je 'donov' sin Nick ubijen 2009., a godinu dana nakon toga i otac Nicolo dok je mafijaški šef služio zatvorsku kaznu u SAD-u.

Don Vito Rizzuto nije se volio fotografirati

Nakon puštanja iz zatvora 2012. godine Rizzuto nije otišao u 'mirovinu', kako se očekivalo, već je povratio kontrolu nad svojim teritorijem, a nekolicina njegovih suparnika pronađeni su mrtvi. No, ubrzo je i posljednjeg 'dona' sustigla smrt, ali ne od metka, već od tumora, koji mu je dijagnosticiran 2007. godine kada je liječnik pronašao sumnjive sjene na plućima.

Lijes mafijaškog šefa ukrašen je cvjetnim aranžmanom u obliku talijanske riječi 'Nonno'

Njegovo je zdravstveno stanje strogo čuvano u tajnosti, pa je vijest o smrti Vita Rizzuta uistinu iznenadila mnoge. Rizzuto nije odredio svog nasljednika u mafijaškoj obitelji, pa policija u Montrealu čeka da vidi tko će postati novi "kum".

Tko će postati 'kum'? Malodobni Leonardo Rizzuto na ispraćaju

Godinama se vjerovalo da je Rizzutov sin Nick predviđen da preuzme očev posao, dok mlađi sin Leonardo nije imao veze s kriminalom. No, sada su sve mogućnosti otvorene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 00:26