STRAVA U BRITANIJI

VIDEO Ugušila djecu vrećicom: 'Nisam htjela da mi ih oduzme socijalna služba'

Poroti je mirno pokazala kako im je navukla vrećicu i stezala dok se nisu ugušili
 YouTube

Britanka Lianne Smith (45), koja je u svibnju 2010. sama ugušila svoje dvoje djece u hotelskoj sobi u Lloret de Maru u Španjolskoj , u utorak je šokirala porotu na suđenju svojim staloženim i mirnim opisom tragičnog događaja. Kćer Rebeccu (5) i sinčića Daniela (11 mjeseci), ugušila je plastičnom vrećicom dok su spavali. Ispričala je kako je to učinila jer se bojala da će joj socijalna služba oduzeti djecu, nakon što je njezin dugogodišnji partner i otac Rebecce i Daniela osuđen zbog višestrukog silovanja njezine kćeri iz prethodne veze dok je još bila djevojčica.

Svjedoci su naveli da je Lianne bila psihološki ovisna o partneru Martinu Smithu, s kojim nije bila u braku, ali čije je prezime koristila. Sama je ispričala kako su zajedno pobjegli u Španjolsku 2007., a nakon što su Martina pronašli i deportirali u svibnju 2010., te nakon što se on objesio u zatvorskoj ćeliji, ona je odlučila njihovoj djeci priuštiti "praznike iz snova", a zatim im oduzeti život.

Navela je kako je i sebe pokušala ubiti prije nego što se spustila do recepcije pozvati hitnu pomoć i policiju. Recepcionerka je posvjedočila da je Smith sasvim mirno razgovarala s policijom, što je potvrdio i prvi policajac koji je stigao na mjesto događaja. Rekao je da je Smith samo gestom ruke pokazala na mrtva tijela pod plahtom, a već nekoliko sati kasnije policija je snimila njezino ispitivanje u susjednoj sobi.

Ta je snimka u utorak prvi puta puštena u javnosti, na suđenju, a u njoj Smith vrlo mirno pokazuje točno kako je vrećicu prevukla djeci preko glave i kako ju je stezala sve dok se nisu ugušili. Kasnije je legla između njih i zagrlila ih, a na koncu je sišla pozvati policiju.

Smith traži da je se oslodobi na temelju psihijatrijskih smetnji, a na poroti je da odluči je li kazneno odgovorna za ubojstvo svoje dvoje djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 12:16