ZABORAVLJENI MORNAR

VIDEO: TRENUTAK KADA JE JAHTAŠ PRONAŠAO MUMIFICIRANOG NIJEMCA Provirio je glavom ispod palube i vidio nešto užasno: 'J****, što je ovo!?'

 youtube screenshot

Mumificiranog njemačkog avanturista Manfreda Fritza Bajorata pronašla je ekipa koja se natjecala na utrci od Australije do Vijetnama. To potvrđuje i snimka jednog člana posade koji je na internetu objavio trenutak pronalska čovjeka kojega nitko nije vidio posljednjih sedam godina.

Snimka jasno pokazuje trenutak kada su sportaši vidjeli napuštenu jedrilicu na pučini ispred Filipina. Jedan član posade s kamerom skače u moru i penje se na brod nesretnog Nijemca.

- Ima li koga unutra - urlao je čovjek sve dok nije provirio u potpalublje.

- Uuuu j**** - bila je prva reakcija nakon što je vidio mumificirano tijelo Bajorata.

FOTO: Facebook

Posada LMAX Exchangea odmah je alarmirala obalnu stražu i policiju.

- Naša dužnost bila je ostaviti utrku po strani i pomoći našem kolegi mornaru. Nažalost, odmah po dolasku na brod vidjeli smo usamljenog mrtvog mornara. Neka počiva u miru - rekao je skiper Olivier Cardin.

Iako se sumnjalo da je Bajorat mrtav godinama, Filipnci su obdukcijom otkrili da je Nijemac umro samo sedam dana ranije i to od srčanog udara. Još je nejasno zašto mu je tijelo bilo mumificirano, ali nagađa se da se to dogodilo zbog kombinacije soli, visoke temperature zraka i vjetra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 23:54