POTRAGA U TIJEKU

VIDEO: TINEJDŽER NESTAO U ŠAHTU Igrao se frizbijem, a onda ga je usisala i odnijela vodena bujica

Spasilačke ekipe u Cedar Rapidsu, drugom najvećem gradu američke savezne države Iowe, tragaju po gradskoj kanalizaciji za Loganom Blakeom (17), koji se s prijateljima igrao frizbijem, ali ga je usred igre u još nerazjašnjenim okolnostima povukla vodena bujica. Upao je u šaht i netragom nestao.

Čini se da je tinejdžere, koji su se igrali u blizini osnovne škole, u ponedjeljak oko 19 sati uhvatilo snažno nevrijeme koje je u vrlo kratkom roku stvorilo opći potop. Navodno je jedan od Loganovih prijatelja posegnuo za njim, pokušavajući ga spasiti od nadirućeg tsunamija, ali je i sam odnesen. Voda ga je nosila ispod gradskih ulica, a nakon nekog vremena isplivao je na površinu jezera Cedar, udaljenog gotovo tri kilometra od šahta koji ga je usisao.

Ozlijeđen je, ali je živ. Do bolnice je došetao sam. Njegovo ime nije objavljeno.

Glasnogovornik gradske uprave Cedar Rapidsa Greg Buelow potvrdio je da je Logan nestao u kanalizaciji, ali nije znao reći kako je točno do toga došlo.

Zapovjednik vatrogasne postrojbe Brian Gibson u utorak je izjavio da se spasilačka akcija nastavlja te da još uvijek postoji mogućnost da je nestali tinejdžer živ, gdje god da se trenutno nalazi.

'On je snažan dečko, bavi se sportom', rekao je Loganov otac Mark Blake. 'Uvjereni smo da se uhvatio za nešto i da samo čeka da bujica prođe', dodao je.

Vatrogasac Gibson napominje da odvodni kanali vode do centralne cijevi koja je na ulazu široka oko metar, a vodi prema jezeru Cedar.

Spasioci su već pretražili dio jezera, a na dijelovima gdje je to moguće spustili su se i u samu kanalizaciju, no zbog opasne bujice nisu došli baš daleko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:01