MASOVNI LANČANI SUDAR

VIDEO Stravična nesreća u Engleskoj: U lančanom sudarupoginulo 7 osoba, 51 ozlijeđeno

U sudaru je sudjelovalo 20-ak osobnih automobila te šest kamiona, a neka su vozila nakon sudara eksplodirala
 AP

SOMERSET - Najmanje sedam osoba je poginulo, a 51 je ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći koja se u petak navečer dogodila nedaleko od Somerseta u Engleskoj. Desetak osoba nalazi se u kritičnom stanju. U sudaru je sudjelovalo čak 27 vozila, javlja BBC . Vlasti strahuju kako bi broj mrtvih mogao dosegnuti i 16.



View Teška nesreća u Engleskoj in a larger map

Iako uzrok nesreće do završetka očevida neće biti službeno poznat, vjeruje se kako je glavni krivac brzina neprilagođena uvjetima na cesti. U vrijeme sudara padala je jaka kiša, a zbog magle je bila smanjena vidljivost.

Dionica autoceste M5, u duljini od 28 kilometara, na kojoj je u petak oko 20,30 sati došlo do nesreće zatvorena je za promet i očekuje se da će tako ostati 24 sata.

Vatrogasci su putnike iz sudarenih vozila morali oslobađati škarama za rezanje metala. Glasnogovornik lokalnih vatrogasaca izjavio je kako je 'ovo najgora nesreća koju je ikada vidio'.

Svjedoci također navode da su neka vozila, a sudjelovalo je 20-ak osobnih automobila te šest kamiona, nakon sudara eksplodirala ili se zapalila te da su neki ljudi izgorjeli.

- I prije dolaska na mjesto nesreće plamen i dim mogli su se vidjeti iz daleka. Proveo sam 18 godina u somersetskoj vatrogasnoj službi i zbilja sam se nagledao svakakvih užasa, no ovakav sudar nikada nisam vidio - rekao je 38-godišnji Simon Burford.

Iz britanskog Autokluba upozoravaju kako bi razmjeri ove nesreće mogli biti slični onima iz 1991. godine kada se na prometnici M4 nedalekod Hungerforda u Bershireu zbog magle sudarilo čak 51 vozilo. Poginulo je 10 osoba, a ozlijeđeno je 25.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 13:18