OKRUTNO UBOJSTVO

VIDEO: STRAVA U OKLAHOMI Amerikanac prešao na islam pa kolegici s posla odrubio glavu

FBI istražuje prošlost napadača Altona Nolena zbog moguće vjerske pozadine napada, nakon što su bivše kolege posvjedočile da ih je pokušao uvjeriti da prijeđu na islam
 Screenshot

Alton Alexander Nolen (30) iz Oklahome poharao je skladište hrane u gradu Mooreu i jednoj ženi odsjekao glavu, a onda pokušao izbosti drugu do smrti.

Policija je kazala kako se Nolen u četvrtak poslijepodne dovezao do distribucijskog centra Vaughan Foods koji se nalazi oko 15 kilometara od Oklahoma Cityja.

Odmah po ulasku napao je Colleen Hufford (54), a potom joj odrubio glavu. Tada je napao i drugu ženu, Traci Johnson (43), no policajac koji je radio u tvornici ispalio je nekoliko hitaca kako bi ga spriječio u zlokobnoj namjeri.

Napadač je prevezen u bolnicu i liječnici očekuju da će preživjeti, dok je druga žrtva kritično.

FBI istražuje prošlost Altona Nolena zbog moguće vjerske pozadine napada, nakon što su bivše kolege posvjedočile da ih je pokušao uvjeriti da prijeđu na islam.

Nolen, koji je nedavno prešao na islam, dobio je otkaz nekoliko trenutaka prije napada, kažu u policiji.

Napadač već ima dosje - dosad je optužen zbog posjedovanja opojnih sredstava, napada na policijskog službenika i bijega iz pritvora.

Islamistički militanti u Iraku i Siriji objavili su nekoliko video snimaka na kojima je prikazano odrubljivanje glava dvojici Amerikanaca i Britancu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:49