MOĆNA ŽIVOTINJA

VIDEO: SLATKA BEBA NOSOROG NOVA JE ZVIJEZDA ZOO VRTA U SAN DIEGU Mala Kianga pomoći će spasiti svoju ugroženu vrstu

 Foto: Youtube

Ovaj mali nosorog pomoći će spasiti svoju vrstu.

Prije sedam dana zoološki vrt u San Diegu postao je bogatiji za još jednog, jako važnog i jako slatkog člana. Svijetlo dana ugledala je beba nosoroga, mala ženka nazvana Kianga.

Njezinim roditeljima, mami Kacy i tati Maotu, ona je već drugo mladunče.

Ova slatka djevojčica imat će jako važnu zadaću: spasiti svoju ugroženu vrstu. Naime, Kianga pripada vrsti bijelih nosoroga čija je populacija ugrožena i to najviše zbog krivolova i gubitka staništa. Naime, unatoč edukaciji, još su uvijek živa vjerovanja da će rog nosoroga pomoći otkloniti mnoge bolesti, pa se ove divne životinje bezobzirno ubijaju.

No, dobra je vijest da se populacija ovih nosoroga ipak pomalo oporavlja i to upravo zahvaljujući nastojanjima djelatnika zooloških vrtova. Ona je već 94 nosorog rođen u vrtu u San Diegu, a prema posljednjim procjenama, u divljini živi oko 18.000 ovih moćnih životinja.

Mala Kianga je pri rođenju težila oko 50 kila, a kad za jedno tri godine potpuno odraste, težit će i do dvije tone.

Malena beba nosorog već sad pokazuje određene karakteristike svoje vrste, poput odlučnosti, hrabrosti, ali i tvrdoglavosti, pa svojoj mami zadaje prilične glavobolje. No zato u njezinim nestašlucima uživaju brojni posjetitelji ZOO vrta koji u posljednje vrijeme dolaze upravo radi nje.

Pogledajte adlučnu malu Kiangu s mamom:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 09:27