PRIZNALA JE KRIVNJU

VIDEO: RASKRINKANA PREVARANTICA KOJA SE PRETVARALA DA JE ŽENA VATROGASCA I TRAŽILA LJUDE DA JOJ ŠALJU NOVAC 'Trudna sam, muž je na terenu...'

 
Ashley Bemis
 FACEBOOK, URED ŠERIFA OKRUGA ORANGE

Organizatorica vjenčanja Ashley Bemis (28), Amerikanka iz kalifornijskog grada San Clementea koja se pretvarala da je udana za vatrogasca koji je ljetos sudjelovao u gašenju požara kako bi ubirala novčane donacije dobrodušnih, osuđena je kaznu zatvora od 177 dana, piše Daily Mail.

Bemis je uhićena u prosincu 2018. godine nakon što je na Facebook objavila da se njezin partner Shane Goodman bori s vatrenom stihijom kako bi prevarila ljude da joj pošalju novce. Policija je uspjela potvrditi da organizatorica vjenčanja, koja je lažirala najmanje tri trudnoće, nije udana za vatrogasca te da Shane Goodman ne postoji.

Prema pisanju Los Angeles Timesa, Bemis je u petak priznala krivnju za krađu i razbojstvo, a priznala je i da je u šest navrata svjedoka odgovarala od prijavljivanja zločina te da je 24 puta izvršila različite pronevjere. Amerikanka je raskrinkana kada je na internetu podijelila fotografije sebe i izmišljenog Shanea. Te je fotografije vidio lokalni vatrogasni zapovjednik te ju je prijavio policiji.

Bemis je na donacijama zaradila više od dvije tisuće dolara, a prikupila ih je tako što je obećala da će taj novac ići vatrogascima. Od ljudi je također tražila i da doniraju čarape, energetska pića, vodu i opremu za kampiranje.

"Moj Shane radi u vatrogasnoj postrojbi i trenutno je na terenu. Dva druga člana moje obitelji i mnogi prijatelji također se nalaze na terenu. Shane mi je poslao poruku u kojoj je napisao da se bori protiv nepredvidive biblijske stihije", napisala je na Facebooku.

"Htjela sam to obznaniti i reći da ću drage volje doći k vama i podići donaciju za vatrogasce i druge djelatnike hitnih službi koji su trenutno na prvoj liniji."

Ta je Facebook objava u međuvremenu obrisana.

FACEBOOK

Iz Ureda šerifa okruga Orange rekli su za ABC da je Policijska uprava mjesta San Clemente sumnja da je Bemis izmislila kako bi prevara. "Uz to, pronašli su objave na društvenim mrežama koje sugeriraju da i prije pokušavala izvesti razne prevare, poput lažiranja trudnoće kako bi ilegalnim putem došla do novaca nesmotrenih osoba", dodali su iz Ureda šerifa okruga Orange.

Bemis je optužena za krađu, razbojstvo, zastrašivanje svjedoka i lažiranje financijskih dokumenata.

Organizatorica vjenčanja 2012. je godine lažirala trudnoću te potom prodala darove koje je dobila na darivanju koje su organizirali Quinn Bork i njegova supruga Starla. Quinn je policiji rekao da je Starla na Bemis potrošila više stotina dolara. "Dala joj je novce koje realno nije imala, ali joj je htjela pomoći", rekao je Quinn. Jedna druga je žena pak ustvrdila da je Bemis nosila lažni trudnički stomak te da joj je slala poruke iz bolnice u kojima je tvrdila da joj je dijete preminulo tijekom trudnoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:34