JOŠ JEDAN ŠTRAJK

VIDEO: RADNICI LUFTHANSE JAVILI DA SU BOLESNI Putnici iz Frankfurta za Pariz preveženi autobusom

Prije mjesec dana njemački je prijevoznik bio prisiljen otkazati oko stotinu letova za i sa zračne luke Charles de Gaulle zbog štrajka radnika pokrenutog nakon što su objavljeni planovi o outsourcingu djelatnosti na zemlji stranoj kompaniji
 AFP

Njemački avioprijevoznik Lufthansa otkazao je četiri leta iz i za Pariz nakon što je većina radnika u pariškoj zračnoj luci nazvala kompaniju danas ujutro i javila da je bolesna. Dio putnika iz Frankfurta za Pariz tamo je prevezen autobusom, a letovi su normalizirani do popodnevnih sati.

Prije mjesec dana njemački je prijevoznik bio prisiljen otkazati oko stotinu letova za i sa zračne luke Charles de Gaulle zbog štrajka radnika pokrenutog nakon što su objavljeni planovi o outsourcingu djelatnosti na zemlji stranoj kompaniji.

Naime, Lufthansa je, kao i drugi europski avioprijevoznici, pogođena u recesiji i zbog konkurencije - jeftinih kompanija i kompanija iz Zaljevskih zemalja. Zbog toga je pokrenula rezanja troškova kako bi poboljšala profit za 1.5 milijarde eura. Unsa, sindikat zaposlenih Lufthansinih radnika u parizu, objavila je kako bi mjerama bilo 'odrezano' i oko 200 radnih mjesta. Osim toga, u priopćenju radnika se navodi kako se protive stisnutom rasporedu u odnosu na broj radnika vrijeme blagdana te prisutnih menadžera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:10